Skip to main content

Για τη νίκη και το αήττητο ο Άρης

Τη νίκη που θα του επιτρέψει να είναι καβάλα στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα διεκδικήσει απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Παράλληλα, οι κίτρινοι φιλοδοξούν να δ
Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ διέγραψε το παιχνίδι με την ΑΕΚ το οποίο ήταν και το χειρότερο σε απόδοση αλλά και αποτέλεσμα για τους «κίτρινους» τη φετινή σεζόν. Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο σερί που προσμετρούν από το 1968 στην Ευρώπη.

Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη, με την τετράδα της άμυνας να απαρτίζεται από τους τους Βαγγέλη, Ρονάλντο, Λαζαρίδη και Μίσελ. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Τόχα και Φατί, ενώ στις πτέρυγες θα είναι οι Κάλβο και Χαβίτο. Το επιθετικό δίδυμο θα απαρτίζουν οι Ρουίζ και ο Κόκε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βελλίδης, Τσεσνάουσκις, Κουλουχέρης, Μενδρινός, Οριόλ, Καζναφέρης και Νέτο.

Εκτός έμειναν οι Τσέζαρεκ, Πρίττας και Ναφτί

Στον αντίποδα οι Γερμανοί του Γιούπ Χάινκες θέλουν να σημειώσουν το θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσουν να είναι στις υψηλές θέσεις του ομίλου.

Επιπρόσθετα, , η συμμετοχή του Σάμι Χίπια είναι αμφίβολη και θα κριθεί σήμερα το πρωί, στο χαλάρωμα που θα κάνουν οι Γερμανοί.

Η ενδεκάδα των Γερμανών θα αποτελείται από τους: Άντλερ, Σβάαμπ, Φρίντριχ, Ράιναρντ, Κάντλετς, Σαμ, Βιντάλ, Ρόλφες, Μπαρνέτα, Χέλμες και Ντερτιγιόκ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φερνάντεθ, Γκίφερ, Βίντα, Μπέντερ, Γιόργκενσεν, Μπάλιτς και Καμπλάντ.

Εκτός έμειναν οι Μπάλακ, Κίσλινγκ, Αουγκούστο και Κάστρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει να χάσει εντός έδρας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση από τις 6 Οκτωβρίου του 1968, όταν η Ουίπεστ πέρασε από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας με 2-1. Έκτοτε, έγιναν 23 αγώνες με τον Άρη να έχει 12 νίκες και έντεκα ισοπαλίες.

Από το 1968 μέχρι και σήμερα ο Άρης έχει κερδίσει μια θέση στην Ευρώπη 17 φορές, με τις περισσότερες να είναι στο Κύπελλο. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει αγωνιστεί και μία φορά στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Άρης δεν έχει χάσει στην έδρα του από ομάδες όπως είναι η Τσέλσι, η Μπενφίκα, η Θέλτα, η Περούτζια, η Ρόμα, ο Ερυθρός Αστέρας αλλά και η κάτοχος του τροπαίου του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης.