Skip to main content

Για υβριστικό επεισόδιο κατηγορεί τον Κούγια η ΕΠΟ - Θα κινηθεί νομικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία ο ποινικολόγος εξύβρισε μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής

Για σοβαρό επεισόδιο του Αλέξη Κούγια εις βάρος μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ έκανε λόγο με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΕΠΟ ο γνωστός ποινικολόγος κι εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως «είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την ΑΕΚ, κλπ... ».

Όλα αυτά μάλιστα ήρθαν σε συνέχεια της σημερινής (25/1) απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία επέβαλλε συνολική ποινή απαγόρευσης εισόδου 4,5 μηνών στα γήπεδα στον Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Επεισόδιο προκάλεσε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, σε βάρος μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως
"είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την ΑΕΚ, κλπ".

Ο συγκεκριμένος δικαστής κάλεσε την αστυνομία και αποχώρησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας με περιπολικό. Η υπόθεση παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ».

Η αντίδραση Κούγια

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας θα κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ και δη εναντίον των υπευθύνων της Ομοσπονδίας που εξέδωσαν ανακοίνωση νωρίτερα, κάνοντας λόγο για «δήθεν επεισόδιο».

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως η Ομοσπονδία έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση ότι ο Αλέξης Κούγιας δημιούργησε επεισόδιο, κάτι το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κι ο ίδιος ο ποινικολόγος αρνούνται κατηγορηματικά, υπογραμμίζοντας πως «...οι υπεύθυνοι της ανακοίνωσης θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, αφού πρόκειται για συκοφαντίες».

Πριν εκδικαστεί η σημερινή (25/1) υπόθεση του Αλέξη Κούγια, η ΕΠΟ ανακοίνωσε τρεις ποινές προς τον ίδιο για τη Γ’ Εθνική, την εποχή που ήταν παράγοντας της Κορίνθου. Σύμφωνα με αυτές ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τιμωρείται με 4,5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Όπως υποστήριζαν στον Ολυμπιακό «...η συγκεκριμένη τιμωρία δεν έχει προηγούμενο για αντίστοιχα περιστατικά που έχουν εκδικαστεί και επιβληθεί ποινές. Για αυτό και όλα αυτά προκαλούν περίεργους συνειρμούς στους φιλάθλους».

Για τις ποινές στον Αλέξη Κούγια υποβλήθηκε έφεση και το αίτημά του θα εξεταστεί άμεσα απ’ την Επιτροπή Εφέσεων.