Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
x

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Την έκταση παραχώρησαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών ενω υπεγράφη η σύμβαση για το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο.

Σε σχολικό συγκρότημα θα μετατραπεί το πρώην νοσοκομείο "Χατζηκώστα", στο κέντρο των Ιωαννίνων. Την έκταση διεκδικούσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και της παραχωρήθηκε χθες με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Έχουμε πλέον τις δύο από τις τρεις εκτάσεις που ζητήσαμε για τις ανάγκες της παιδείας στον παλιό ιστό της πόλης. Μετά την παραχώρηση, ιδιοκτήτης της έκτασης και των δύο αυτών κτιρίων, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται, είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Οπότε απρόσκοπτα προχωρούμε στον επόμενο σχεδιασμό για την ανέγερση των κτιρίων», δήλωσε ο νομάρχης Ιωαννίνων κ. Καχριμάνης.
 
Επιπλέον, ο νομάρχης ανακοίνωσε την εκπόνηση του έργου αλλαγής του τρόπου άρδευσης στο κάμπο της Κόνιτσας συνολικής έκτασης 14.159 στρεμμάτων. «Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από τη Νομαρχιακή Αρχή και ήταν το πρώτο έργο που προτείναμε στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» επί υπουργίας ακόμη του κ. Αλέξανδρου Κοντού. Σήμερα, μετά την επικαιροποίηση των τιμών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξή του, με προϋπολογισμό 16.345.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 15, 7 εκ. ευρώ αφορούν το βασικό έργο. Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά έργα, ειδικά για την Κόνιτσα. Θεωρώ ότι ένα πάγιο αίτημα της περιοχής πήρε πλέον το δρόμο της κατασκευής του και έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την γεωργία της», τόνισε μεταξύ άλλων ο νομάρχης.

«Επίσης υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου και έτσι ξεκινά πλέον η κατασκευή του.  Ακολούθησε ο έλεγχος όλων των δικαιολογητικών από το Ελεγκτικό Συνέδριο και με την ολοκλήρωσή του ειδοποιήθηκε η ανάδοχος εταιρία, η οποία χθες με εκπρόσωπό της υπέγραψε τη σύμβαση και έτσι ξεκινάμε το έργο» τονισε.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ