Skip to main content

Γιάννος Παπαντωνίου: Ο Μητσοτάκης έβαλε τέλος σε μια 15ετία κακής διακυβέρνησης της χώρας

Απογοητευμένος με τον Νίκο Ανδρουλάκη δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας

Για τις πολιτικές εξελίξεις μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου.

Σε εμφάνισή του στην Βεργίνα Τηλεόραση κ. Παπαντωνίου μίλησε με καλά λόγια για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι έβαλε τέλος σε μια δεκαπενταετία κακής διακυβέρνησης της χώρας, στην οποία συμμετείχαν όλα τα κόμματα με πρωθυπουργούς τους Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα, ο πρώην υπουργός, υποστήριξε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σημίτης ήταν καλοί πρωθυπουργοί.

Σχετικά με την αριστερά και την κεντροαριστερά ο Γ. Παπαντωνίου είπε ότι είναι απογοητευμένος με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ χαρακτήρισε λάθος του ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Ερωτώμενος για το αν θα επανέλθει στην πολιτική, απάντησε ότι περιμένει να ολοκληρωθεί η δικαστική του οδύσσεια και το μόνο που σκέφτεται είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του στην πολιτική.

Όσον αφορά τις δικαστικές του υποθέσεις, είπε ότι περιμένει να ολοκληρωθούν και χαρακτήρισε την Δικαιοσύνη ως τον μεγάλο ασθενή στο ελληνικό δημόσιο. «Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για την ελευθερία ή τη φυλάκιση των πολιτών, που είναι βαρύ θέμα. Το βάρος των σφαλμάτων που μπορεί να κάνει η Δικαιοσύνη είναι πολύ μεγαλύτερο από το βάρος των σφαλμάτων στα οποία μπορεί να προχωρήσει η Δημόσια Διοίκηση. Οι δικαστές φοβάμαι ότι δεν έχουν τη σωστή εξάσκηση για να είναι δικαστές συνολικά. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρετικοί δικαστές. Αλλά μιλάμε για το μεγάλο πλήθος. Θέλει μια ουσιαστική βελτίωση η εκπαίδευσή τους και η επιμόρφωσή τους για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους», είπε χαρακτηριστικά.