Skip to main content

Γιαννούλης: Θα ευχόμουν να γίνει παρέμβαση Τσίπρα

Να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις πρότεινε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how», δήλωσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρέπει να μπει ένα όριο, να υπάρξει μία προσπάθεια από όλους. Οι διαγραφές είναι προτάσεις, υπάρχει το συμβούλιο δεοντολογίας, δε λέω ότι δεν έχει ισχύ η εκτίμηση του προέδρου, αλλά προτείνω μέχρι τη συνεδρίαση να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις», δήλωσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης σχετικά με την παραπομπή κορυφαίων στελεχών στην επιτροπή δεοντολογίας.

«Ο διάλογος αυτή τη στιγμή έχει πολύ ηλεκτρισμό, έχουμε σοβαρές εξελίξεις», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το τι μπορεί να συμβεί αν καταψηφιστεί η εισήγηση του προέδρου, ο ίδιος απάντησε: «Θα είναι μία δυσμενής εξέλιξη γιατί τίθενται ζητήματα υπαρξιακά, είναι σαφέστατη αμφισβήτηση του προέδρου» και συνέχισε: «και οριακή να είναι η καταψήφιση υπάρχει ένα πολιτικό θέμα. Αν θα κριθούμε και ο κόσμος μας ψηφίσει θα το κάνει γιατί δε λέμε ψέματα, λέμε αλήθεια, όταν βλέπουμε άσπρο είναι άσπρο, δεν έχουμε τη ''Μητσοτάκειο'' πάθηση το άσπρο να το κάνουμε μαύρο. Χρειαζόμαστε ωστόσο αυτοκριτική».

«Θα ευχόμουν παρέμβαση Τσίπρα»

Σχετικά με τον αν χρειάζεται η παρέμβαση του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα ο ίδιος δήλωσε: «Θα ευχόμουν να γίνει ή να έχει γίνει χωρίς να το μάθουμε ποτέ». «Όμως αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται στην τηλεόραση, πρέπει να έχει η Αριστερά το στοιχεία της αλληλεγγύης και της οικογενειακής αντίληψης και όχι της οικογενειοκρατίας, της ανθρώπινης συνύπαρξης για να παράγονται πολιτικά αποτελέσματα. Ο Αλ. Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how».

«Όλες οι πλευρές θα ήθελαν να πούμε στον κόσμο αν πρόκειται για πολιτικές ή προγραμματικές διαφορές που προκαλούν αυτές τις αντιδράσεις ή αν πρόκειται για το συνέδριο του 2022 που προκάλεσε έντονη συναισθηματική φόρτιση», πρόσθεσε.

«Ο κ. Κασσελάκης θέλει χρόνο, δεν επιθυμεί απευθείας διαγραφές»

«Ο Κασσελάκης δεν επιθυμεί να διαγράψει απευθείας, υπάρχει το καταστατικό» δήλωσε και πρόσθεσε πως «είναι πολύ νέος στην διοίκηση ενός κόμματος, θέλει χρόνο για να κριθεί».

Τέλος σχετικά με τον νέο πρόεδρο ο κ. Γιαννούλης δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Με εκφράζει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ο κ. Κασσελάκης. Τον στηρίζω ακόμα και αν δεν τον έχω ψηφίσει. Είναι υποχρέωση μου να στηρίξω γιατί θα εκφράσει την πολιτική αλλαγή που προτείνουμε για τον κόσμο».