Skip to main content

Γιατί είναι «ύποπτη» κάθε μέρα στο εξής................

Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται σε γνώση της Voria.gr, από συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, πέριξ του οικονομικού επιτελείου..

Από μεθαύριο Παρασκευή, κάθε μέρα θα είναι «ύποπτη» για την πρώτη μεταμνημονιακή ομολογιακή έξοδο της Ελλάδας. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πρώτα να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή (Πέμπτη) και μετά να κάνει την κίνηση στις αγορές. Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται σε γνώση της Voria.gr, από συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, πέριξ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Όλα δείχνουν ότι η έξοδος, όποτε κι αν πραγματοποιηθεί, θα γίνει σε καθεστώς απόλυτης προστασίας, υπό την έννοια ότι θα είναι μικρή (το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για ένα ποσό έως 3 δις ευρώ, για πέντε χρόνια) και σε μεγάλο βαθμό θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είναι κατά κάποιο τρόπο προσυμφωνημένη, ως προς την κάλυψή της, από μεγάλους ξένους οίκους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Για την ιστορία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι η πρώτη που θα «τρέξει» η νέα διοίκηση του ΟΔΔΗΧ (Τσάκωνας). Ωστόσο, κάποιο ρόλο θα παίξει, όπως όλα δείχνουν και η προηγούμενη (Παπαδόπουλος). Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η JP Morgan, θα αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της έκδοσης, όπου θα δώσει βροντερό παρόν. Εννοείται ότι το ίδιο θα πράξουν κι άλλοι αμερικανικοί οίκοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία και μάλιστα με ιδιαιτέρως ...άγριες διαθέσεις, όπως διαρρέεται από την κυβέρνηση.