Skip to main content

Γιατί τα έχουν με τον Βερναρδάκη οι Συριζαίοι της Θεσσαλονίκης

Ο λόγος είναι κάποιες επιλογές στις οποίες φαίνεται να καταλήγει το κυβερνών κόμμα και τις οποίες τα εδώ στελέχη τις χρεώνουν στον εν λόγω υπουργό.

Γράφει ο Σαλονικιός

Πολλή μουρμούρα ακούγεται τις τελευταίες ημέρες από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον υπουργό Επικρατείας και μόνιμο θαμώνα του Διοικητηρίου, Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ο λόγος είναι κάποιες επιλογές στις οποίες φαίνεται να καταλήγει το κυβερνών κόμμα και τις οποίες τα εδώ στελέχη τις χρεώνουν στον εν λόγω υπουργό.

Το πρώτο που του καταλογίζουν είναι οι χειρισμοί για το θέμα της υποψηφιότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ιδέα, δηλαδή, να αναζητηθεί πρόσωπο το οποίο να προέρχεται από το πρώην ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη σχεδόν βέβαιη ήττα στις περιφερειακές εκλογές. Ο Βερναρδάκης είχε πρωταγωνιστήσει, ως γνωστόν, (μαζί και με τον Μάρκο Μπόλαρη) σε εκείνη τη συνάντηση του περασμένου Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο στους Λαζαριστές στην οποία συμμετείχαν καμιά πενηνταριά πασοκογενή στελέχη. Τώρα που η μπίλια φαίνεται να κάθεται στην πρώην υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, Άννα Μίχου, κάποιοι Συριζαίοι, κυρίως αυτοδιοικητικά στελέχη, μαθαίνω ότι κλοτσάνε.

«Αν ήταν να μην πάμε σε δικό μας κυβερνητικό στέλεχος, τότε γιατί να μην επιλεγεί ένα αυτοδιοικητικό πρόσωπο από το δικό μας κόμμα;», μου ανέφερε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος. Μου τόνισε, παράλληλα, πως είναι κι άλλοι πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν την ίδια γνώμη και πως έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να στρατευτούν σε μια τέτοια προσπάθεια. «Ούτε καν θα ψηφίσουμε» μου υπογραμμίζει.

Το δεύτερο το οποίο χρεώνουν στον Βερναρδάκη οι εδώ Συριζαίοι είναι ότι προωθεί τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη για διάδοχο της Κατερίνας Νοτοπούλου στο ΥΜΑΘ, στον επικείμενο ανασχηματισμό. «Ε όχι και τον Τριανταφυλλίδη!» μου ανέφερε παλαιό κομματικό στέλεχος, λέγοντάς μου πως «εκτός του ότι ήταν ΠΑΣΟΚ, υπήρξε και υπηρέτης του Ψωμιάδη και του Παπαγεωργόπουλου».

«Ναι, αλλά, εσείς τον κάνατε βουλευτή», αντέτεινα. «Κι επειδή κάναμε ένα λάθος, να κάνουμε και δεύτερο και μάλιστα μεγαλύτερο;» ήταν η ανταπάντηση. Έτσι, όμως, είναι η ζωή, το ένα λάθος φέρνει τ’ άλλο…

Τέλος, στον Βερναρδάκη χρεώνουν ορισμένοι κοινοβουλευτικοί και το φιάσκο με τη φιέστα στο σταθμό Σιντριβάνι/Έκθεση του μετρό. «Ήταν και δική του ιδέα», μου λένε. Ωστόσο, νομίζω ότι εδώ τον αδικούν. Άλλος είχε την ιδέα της φιέστας, συμπτωματικά πρώην Πασόκος κι αυτός ο οποίος στόχευε για την ευρωβουλή, μετά για το εθνικό κοινοβούλιο και τελικά μια χαρά τη βόλεψε σε κρατικό αξίωμα.

Τελικά, πράγματι, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί και «είναι εδώ», έστω αποδιοργανωμένο και αδύναμο.