Skip to main content

Γυφτόπουλος για χάρτη Νοτοπούλου: Σχέδια επί χάρτου...

Δε θα στήσει πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης. Σκληρή κριτική για το χειρισμό της κατάστασης με το νερό.

Κριτική στο γραφείο πρωθυπουργού άσκησε εκ νέου ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, στα γραφεία του κόμματος, στη Μιχαήλ Καλού 6, με αφορμή και τον χάρτη με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη, που νωρίτερα σήμερα ανάρτησε η διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο κ. Γυφτόπουλος ερωτηθείς για τον χάρτη είπε: «Δείτε πόσα έργα είναι πραγματικότητα και πόσα είναι σχέδια επί χάρτου»...

Ο κ. Γυφτόπουλος όμως δεν έμεινε μόνο στον χάρτη. Η κριτική του στο γραφείο πρωθυπουργού επεκτάθηκε και στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον αγωγό ύδρευσης και ταλαιπώρησε τη Θεσσαλονίκη για μια εβδομάδα: «στόχος μας είναι να έχει η ΝΔ ισχυρή φωνή στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, αλλά και να είμαστε ειλικρινείς με τους Θεσσαλονικείς. Η ΝΔ έχασε εκλογές, επειδή είπε την αλήθεια στους πολίτες. Δεν είναι πολιτική γραμμή αυτό, αλλά έχει να κάνει με το ήθος στο κόμμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δε θα στήσει γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όχι γιατί δεν ενδιαφέρεται για την πόλη, αλλά επειδή δεν είναι διατεθειμένος να κάνει προσχηματικές επιλογές και επιλογές για τα μάτια του κόσμου. Θα φέρω μόνο ένα παράδειγμα, αυτό του προβλήματος με το νερό. Το γραφείο πρωθυπουργού αντί να πάρει θέση όταν έπρεπε ήρθε εκ των υστέρων να κάνει ανούσιες συσκέψεις. Έχουν σύγχυση αυτοί που λειτουργούν εκεί, διότι από τη στιγμή που ανήγαγαν το θέμα σε αυτό το επίπεδο, το υψηλότερο, θα έπρεπε να αποδώσουν ευθύνες, αφού πρώτα έδιναν λύσεις άμεσες. Εμείς είχαμε αναδείξει το θέμα και αντιληφθήκαμε το πρόβλημα από την πρώτη μέρα που εκδηλώθηκε και κάναμε σχετικές ανακοινώσεις. Ήταν επιλογή μας να μην καλέσουμε τον εισαγγελέα να παρέμβει. Ο εισαγγελέας ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Αλλά το γραφείο πρωθυπουργού έπρεπε να πάρει θέση και να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η υδροδότηση. Ευθύνες υπάρχουν και ενδεχομένως έπρεπε να υπάρξουν και παραιτήσεις, οι οποίες όταν ανάγεις το πρόβλημα σε τόσο υψηλό επίπεδο θα έπρεπε να αφορούν πιθανώς ακόμη και τον αρμόδιο υπουργό. Τη δέχομαι τη συγνώμη, αλλά ήρθε εκ των υστέρων...».