Skip to main content

Γεραπετρίτης: Βρίσκομαι σε καθεστώς μικρού σοκ από τις αποκαλύψεις

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε το ηχογραφημένο ντουκουμέντο του Σάμπυ Μιωνή, τονίζοντας πως χρειάζεται δημοκρατική εγρήγορση.

Σε καθεστώς σοκ βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», σχολίασε τις εξελίξεις με τις αποκαλύψεις του Σάμπυ Μιωνή.

«Βρίσκομαι σε καθεστώς μικρού σοκ. Έχουμε φαινόμενο συγκροτημένης, σχεδόν παράλληλης δομής εξουσίας, μιας δομής που υφίσταται. Δεν έχουν υπάρξει αυτά στην Ελλάδα. Μιλάμε στην πραγματικότητα για συγκροτημένη λειτουργικά δομή, η οποία φαίνεται να ασκεί πολύ μεγάλη επίδραση, κυρίως στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ως δεύτερο σημαντικό στοιχείο ο κ. Γεραπετρίτης ιεράρχησε το «ντόμινο απαξίωσης και ηθικής έλλειψης», αναφερόμενος στο να «βρίσκονται στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος των πολιτικών». «Δεν είναι δυνατόν με κανένα ηθικό τρόπο να μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση η οικογένειά σου», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Έχουμε εμπεδώσει ότι όσοι εμπλέκονται με την εξουσία θα πρέπει να είναι κοντά στο στερεότυπο που έχει διαμορφωθεί για τον Έλληνα ότι προσπαθεί να βρει λύσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αποκτήσουμε πολύ μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση. Θα πρέπει να είμαστε σε πολύ μεγαλύτερη δημοκρατική εγρήγορση».