Skip to main content

Γιώργος Καραγιάννης: Κερδίσαμε το στοίχημα - Η Αμβρακία Οδός θα αναβαθμίσει τη Δυτική Ελλάδα

Η ανάρτηση του πρώην υφυπουργού Υποδομών, από την παρουσία του στην εκδήλωση για την παράδοση του έργου του Νέου Οδικού Άξονα «Άκτιο – Αμβρακία»

Στη σύνδεση των νομών Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας με το διευρωπαϊκό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και στις ενέργειες που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του, αναφέρθηκε ο πρώην υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης παρευρέθηκε στην εκδήλωση που έγινε για την παράδοση του Νέου Οδικού Άξονα «Άκτιο – Αμβρακία», παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και σε ανάρτησή του αμέσως μετά επισήμανε τα βήματα που έγιναν για την ολοκλήρωση του έργου.

Όπως έγραψε ο κ. Καραγιάννης «το έργο του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, υπήρξε ένα μεγάλο στοίχημα  που βάλαμε και από τα πρώτα ζητήματα που ασχοληθήκαμε ερχόμενοι στο Υπουργείο Υποδομών με τον Κώστα Καραμανλή.

Ένα στοίχημα που κερδίσαμε, γιατί λύσαμε μία από τις πιο δύσκολές ασκήσεις και σήμανε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τον κατασκευαστικό κλάδο, μετά από μία δεκαετία πλήρους απραξίας. Ένα έργο συνολικού μήκους 49 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε το 2009 και ταλαιπωρήθηκε επί σειρά  ετών με διάλυση εργολαβιών και επαναδημοπρατήσεις».

Image

 

Πρόσθεσε ακόμη ότι «καταφέραμε με σκληρή δουλειά, επιμονή και μεθοδικότητα να το απομπλέξουμε από το κουβάρι των δικαστικών διενέξεων και να πείσουμε τα κλιμάκια της  Ε.Ε. ότι το έργο θα τελειώσει στα τέλη του 2023 με τη λήξη του ΕΣΠΑ. Πράγματι, το Νοέμβριο του 2020 υπογράψαμε  τη σύμβαση  με τον ανάδοχο.
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί πραγματικά πολλά.
Αυτό που δεν άλλαξε όμως στιγμή, ήταν η δέσμευση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για έγκαιρη παράδοση του έργου. Σε 19 μήνες μετά, μετά την υπογραφή της σύμβασης παραδώσαμε, τα πρώτα 17 χιλιόμετρα του έργου και μάλιστα 5 μήνες πριν από το αναμενόμενο».

Φτάνοντας στο σήμερα ο πρώην υφυπουργός Υποδομών ανέφερε ότι «είμαστε πολύ περήφανοι γιατί, η Αμβρακία οδός, όπως έχουμε υποσχεθεί παραδίδεται στο σύνολό της. Με την ολοκλήρωσή της, οι νομοί Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας συνδέονται πλέον με το διευρωπαϊκό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων, γεγονός που θα δώσει ώθηση στις αναπτυξιακές προοπτικές τους και θ’ αναβαθμίσει γενικότερα όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας».