Skip to main content

Γιορτάζουν οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη - Τρόφιμα και τραγούδια στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτο+vid)

Οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών ανταποδίδουν σήμερα στους Θεσσαλονικείς την εμπιστοσύνη που εισπράττουν εδώ και 94 χρόνια

Την εμπιστοσύνη που εισπράττουν εδώ και 94 χρόνια όπου λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, ανταποδίδουν σήμερα στους Θεσσαλονικείς οι παραγωγοί και οι πωλητές και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τον Δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από το πρωί μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ένα αερόστατο, πάγκοι λαϊκής αγοράς που μοιράζει σακούλες με φρούτα και λαχανικά,  τραγουδιστές και παιχνίδια για τα παιδιά, συνθέτουν ένα γιορτινό σκηνικό όπου εκτός των άλλων μικροί και μεγάλοι καλούνται να μάθουν για τη σημασία των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, αλλά και για τη σημασία της ανακύκλωσης στους καφέ κάδους.

«Γιορτάζουμε σήμερα τα 94 χρόνια λαϊκών αγορών κι επειδή μας έχει εμπιστοσύνη ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια είπαμε να το ανταποδώσουμε και να κάνουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή την οποία θα την κάνουμε κάθε χρόνο»  είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Την εκδήλωση επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των λαϊκών αγορών καθώς και στο ότι ο νομός Θεσσαλονίκης γίνεται ο πρώτος όπου θα λειτουργήσει λαϊκή αγορά το απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να κάνουν τα ψώνα τους το πρωί.

«94 χρόνια λαϊκών αγορών, 94 χρόνια ποιοτικά και φθηνά προϊόντα για τους καταναλωτές κι εμείς ως Περιφέρεια συνδιοργανώνουμε μαζί με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών αυτή τη μεγάλη γιορτή για την πόλη μας στοχεύοντας, στην ανάδειξη της υγιεινής διατροφής, καθώς και στο θετικό αποτύπωμα των λαϊκών αγορών ενός θεσμού που αναπτύσσεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και θα αναπτύσσεται και τα επόμενα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι η πρώτη περιφερειακή ενότητα στην Ελλάδα που θα αποκτήσει πολύ σύντομα απογευματινή λαϊκή αγορά,» επισήμανε ο κ.Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Λίγο μετά τις 12:00 ο ράπερ Ισορροπιστής, ο οποίος είναι εργαζόμενος και στις λαϊκές αγορές, ανέβηκε στο ντεκ και ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τους Μάκη Δημάκη και Γιώργο Αξά.

\

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.