Τα αδέρφια Χρήστος και Στάθης Παπαδόπουλος, πιστοποιημένοι sommelier, δημιούργησαν το Classico Bistro, έναν οινογαστρονομικό προορισμό στη Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, σαν αυτούς που τους μάγευαν όταν ήταν μικροί.
Το Classico απευθύνεται τόσο στον κόσμο που αγαπά το καλό φαγητό όσο και στους λάτρεις του κρασιού, που θέλουν να έχουν πολλές οινικές επιλογές.
Ο χώρος είναι ζεστός και στο εσωτερικό του ξεχωρίζει το μεγάλο walk in κελάρι το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις.
Το μενού αλλάζει δύο φορές το χρόνο βάση εποχικότητας των υλικών και βασίζεται στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα με επιρροές από τις μεσογειακές χώρες.
Το Classico έχει επενδύσει στη γαστρονομία και το κρασί, διαθέτει περισσότερες από 400 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και πέρα από έναν χώρο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το φαγητό του, διαθέτει και έναν εκπαιδευτικό ρόλο: θέλει να προσφέρει στον κόσμο μεγάλη ποικιλία κρασιών, να του συστήσει το κρασί και να τον μυήσει στη φιλοσοφία του. Στο πλαίσιο αυτό διοργανωνόνται εκδηλώσεις food and wine pairing σε μηνιαία βάση σε συνεργασία με οινοποιεία εντός και εκτός συνόρων, διαμορφώνοντας ειδικά μενού με βάση τα κρασιά που έχουν επιλεγεί. Η συνέπεια, η ευγένεια, ο σεβασμός και η ποιότητα είναι τα στοιχεία που έχουν τεθεί ως αρχή.
Κατά τη διάρκεια των εορτών, θα εμπλουτιστεί το μενού με εποχιακά πιάτα ενώ την Παραμονή Πρωτοχρονιάς και Ανήμερα Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει ένα εορταστικό μενού αποκλειστικά για αυτές τις ημέρες. Φέτος τις γιορτές κλείνουμε τραπέζι στο Classico επιλέγοντάς το για ρεβεγιόν στην αλλαγή του χρόνου και την Πρωτοχρονιά. Υψηλή γαστρονομία, υπέροχες γεύσεις, τεράστια γκάμα κρασιών και πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν.
Διεύθυνση : Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Κρατήσεων: 2310421699
Facebook: Classico Bistro
Instagram: Classico.bistro