Skip to main content

Giraffe Cosmetics: Τα καλλυντικά από τη Θεσσαλονίκη που εμπνέονται από τη διαφορετικότητα της… καμηλοπάρδαλης

Η Όλγα Ζιούτα και ο Θωμάς Κράπης θέλουν κάθε γυναίκα ή άνδρας που χρησιμοποιεί τα καλλυντικά τους να αγκαλιάσει τη μοναδικότητά του, να φροντίσει τον πολύτιμο εαυτό του και να έχει το κεφάλι πάντα ψηλά με αυτοπεποίθηση, όπως η καμηλοπάρδαλη

Θέλει με τα καλλυντικά της να περάσει ένα μήνυμα αγάπης για τον εαυτό μας όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε. Γι’ αυτό και η Giraffe Cosmetics από τη Θεσσαλονίκη επέλεξε την καμηλοπάρδαλη στο όνομα και το λογότυπό της, αφού είναι ένα ζώο που πάντα κρατά ψηλά το κεφάλι και εκπέμπει μια αυτοπεποίθηση και μια περηφάνια, παρά τη χαρακτηριστική του εμφάνιση που το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Αυτές ακριβώς τις αρχές, την αποδοχή της διαφορετικότητας και αυτού που είμαστε, θέλει να πρεσβεύει η Giraffe Cosmetics, την οποία δημιούργησε το 2022 ένα νεαρό ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, η Όλγα Ζιούτα και ο Θωμάς Κράπης. Εδώ και ένα πεντάμηνο τα καλλυντικά τους, που απευθύνονται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, είναι διαθέσιμα μέσω του e-shop τους, αλλά και σε ηλεκτρονικά φαρμακεία και χώρους αισθητικής. Για την ώρα η σειρά καλλυντικών της εταιρείας, που είναι cruelty free και parabens free, περιλαμβάνει πέντε προϊόντα, ένα αφρώδες καθαριστικό προσώπου, έναν ορό για το πρόσωπο και τα μάτια, μια 24ωρη κρέμα προσώπου, μια κρέμα ματιών και μια μάσκα χειλιών. Εκχυλίσματα χαμομηλιού και αλόης, έλαιο από ρόδι και εκχυλίσματα φύλλου χαμπερλέα Ροδόπης, έλαια από γεράνιο, αβοκάντο και νυχτολούλουδο είναι μερικά μόνο από τα συστατικά των δημιουργιών της.  Η Giraffe Cosmetics όμως σχεδιάζει στο μέλλον να επεκταθεί και σε καλλυντικά για το σώμα, αλλά και σε προϊόντα μακιγιάζ. 

 

Image

«Το όνομά μας επιλέχθηκε αυθόρμητα, όταν σκεφτόμασταν τι θα θέλαμε να πρεσβεύει το brand μας. Για εμάς η καμηλοπάρδαλη εμπνέει αυτοπεποίθηση, είναι ένα ζώο που διαφέρει σημαντικά από τα άλλα, ξεχωρίζει, αλλά έχει το κεφάλι της πάντα ψηλά, η διαφορετικότητα της είναι η δύναμη της, οι βούλες στο δέρμα της η ομορφιά της. Έτσι, θα θέλαμε κάθε γυναίκα ή άντρας που χρησιμοποιεί τα προϊόντα μας να αγκαλιάσει τη μοναδικότητά του, να φροντίσει τον πολύτιμο εαυτό του και να έχει το κεφάλι του πάντα ψηλά με αυτοπεποίθηση» λέει η Όλγα Ζιούτα.

Image

 

Image

Αγάπη για τον καλλωπισμό

Η Όλγα Ζιούτα αγαπούσε ανέκαθεν τον καλλωπισμό και την ομορφιά και πειραματιζόταν με τα καλλυντικά, για να βρει το καλύτερο δυνατό για τις δικές της ανάγκες. Με σπουδές στα οικονομικά και ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και από κοινού με τον σύζυγό της, Θωμά Κράπη, ο οποίος προερχόταν από ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις ομορφιάς στο κοινό. Επιλέγοντας συστατικά που η  Όλγα Ζιούτα διαπίστωνε ότι κάνουν τη διαφορά στο δικό της δέρμα και σε συνεργασία με πιστοποιημένο εργαστήριο κατέληξε στην πρώτη σειρά καλλυντικών της Giraffe Cosmetics. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικά και ταυτόχρονα προσιτά στον μέσο καταναλωτή. Όραμα μας δε είναι να συνεισφέρουμε στην προώθηση της ευεξίας και τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας μέσω της αυτοφροντίδας. Η περιποίηση του εαυτού μας είναι το πρώτο βήμα για την ευτυχία», λέει στη Voria το ζευγάρι. 

Image