Skip to main content

Γκιώνα: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των νεαρών που χάθηκαν - Αποπροσανατολίστηκαν λόγω της ομίχλης

Τα δύο νεαρά άτομα εντοπίστηκαν από κάτοικο της περιοχής γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Δευτέρας

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει για τον εντοπισμό των δύο νεαρών που χάθηκαν την Κυριακή στην ορεινή Γκιώνα.

Η περιπέτεια των δυο φίλων 19 και 20 ετών, που είχαν πάει στα μονοπάτια της Γκιώνας, πλησίον της «Πυραμίδας», ξεκίνησε όταν οι δύο νέοι αποπροσανατολίστηκαν από την ομίχλη και χάθηκαν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με το lamiareport, τα δύο νεαρά άτομα εντοπίστηκαν από κάτοικο της περιοχής γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Δευτέρας. Ήταν καλά στην υγεία τους και ακολούθησαν το μονοπάτι της Συκιάς.

Η περιπέτεια των δυο φίλων

Η περιπέτειά τους είχε ξεκινήσει το προηγούμενο 24ωρο όταν και αποπροσανατολίστηκαν εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και της βροχής που επικρατούσε και κάλεσαν το «112». Έμειναν όμως από μπαταρία και δεν πρόλαβαν να δώσουν λεπτομέρειες, ενώ με τις αρχές φέρεται να επικοινώνησε και ο πατέρας του ενός παιδιού, διατυπώνοντας την αγωνία του για το γεγονός ότι δεν είχαν επιστρέψει.

Από το πρωί της Δευτέρας 6 οχήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με 12 άνδρες, ανάμεσά τους και όχημα της Ορειβατικής Ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, άρχισαν να «οργώνουν» το βουνό ξεκινώντας από τη Στρόμη και φτάνοντας κάτω από την Πυραμίδα. Τελικά όμως τα δύο άτομα είχαν κατεβεί από την άλλη πλευρά και μπόρεσαν να προσεγγίσουν ασφαλές σημείο. Εκεί, εντοπίστηκαν από πολίτη που γνώριζε την περιοχή και συμμετείχε επίσης στις έρευνες για τον εντοπισμό τους.