Skip to main content

Γκιουλέκας: Υποχρέωση της Ελλάδας να καταγγέλλει την τουρκική επιθετικότητα

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει «υποχρέωση να αναδεικνύει και να καταγγέλλει την τουρκική επιθετικότητα στις άλλες χώρες της ΕΕ»

Την υποχρέωση της Ελλάδας, να αναδεικνύει και να καταγγέλλει την τουρκική επιθετικότητα, στις άλλες χώρες της ΕΕ, επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή την τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής με την αντίστοιχη Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης της Πορτογαλίας.

Όπως διευκρίνισε, «η Πορτογαλία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι πολύ σημαντικό για εμάς, οι Πορτογάλοι συνάδελφοί μας να είναι ενημερωμένοι».

Ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε πως «έχουμε την υποχρέωση να καταγγέλλουμε και να αναδεικνύουμε ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ανατολικό Αιγαίο, για να μπορούν οι συνάδελφοί μας, να διαμορφώνουν αντίστοιχα την κοινή γνώμη στη χώρα τους, για το τι συμβαίνει σε βάρος της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Επιτροπή, ενώ συνεδρίαζε πέντε με έξι φορές τον χρόνο, το τελευταίο διάστημα έχει συνεδριάσει πάνω από 55 φορές», εξηγώντας πως η συχνή και επαναλαμβανόμενη σύγκλησή της, «είναι φυσιολογική με την έξαρση που σημειώνεται στα εθνικά μας θέματα και με την τουρκική επιθετικότητα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σε ένα πρωτοφανές επίπεδο και σε διάρκεια και σε ένταση. Από το 1974 και την κρίση των Ιμίων, που χάσαμε τα τρία παλικάρια μας», είπε, «είναι η μοναδική φορά που η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα διαρκεί τόσο πολύ και με τόσο μεγάλη ένταση».

«Όλα αυτά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Απασχολούν σημαντικά την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και το ζητούμενο είναι πώς μπορούμε εμείς να καταφέρουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για το τι συμβαίνει», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Γκιουλέκας.