Skip to main content

Γκιουλέκας: Ισχυρή χώρα η Ελλάδα που θα προασπίσει την εθνική της κυριαρχία

«Η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, ως ένας σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο βουλευτής.

Απαντήσεις για την τουρκική προκλητικότητα που είναι συνεχής στο Αιγαίο έδωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

«Η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, ως ένας σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Παράλληλα, όμως, αυξάνει την αμυντική της ικανότητα, διευρύνει τις συμμαχίες της και υπογράφει νέες συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας, αποκαθιστώντας ισορροπίες που είχαν διαταραχτεί σε βάρος της στο παρελθόν», επισήμανε ο κ. Γκιουλέκας μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και προσέθεσε:

«Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα που εκπέμπει το μήνυμα ότι επιζητεί καλές σχέσεις με όλες τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Είναι, όμως, και αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της έναντι οιουδήποτε θα ήθελε να τα επιβουλευτεί. Διαθέτουμε την ισχύ και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εγγυώμεθα αποτελεσματικά την ασφάλεια του ελληνικού λαού».