Skip to main content

Γκράφιτι υπέρ της ανακύκλωσης σε κάδους στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Ζωγράφισαν τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων της εταιρείας East West Greece στην πλατεία, απέναντι από το δημαρχείο Καλαμαριάς.

Μηνύματα υπερ της ανακύκλωσης έστειλαν καλλιτέχνες γκράφιτι οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι ζωγράφισαν τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων της εταιρείας East West Greece στην πλατεία, απέναντι από το δημαρχείο Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος του δήμου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της εταιρείας και του δήμου Καλαμαριάς, οι νέοι καλλιτέχνες μετέτρεψαν τους κάδους σε ελκυστικά έργα street art γεμάτα χρώματα και φαντασία με στόχο να παρακινήσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους να ανακυκλώνουν τα παλιά τους ρούχα.

Ένας σνούπι που κρατάει μια καρδιά, και η φράση «spray love, love recycle» είναι ο τρόπος που αποφάσισε να ζωγραφίσει τον δικό του κάδο-καμβά ο καλλιτέχνης γκράφιτι, Hayate, που κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο του διαγωνισμού, θέλοντας να δείξει πως η ανακύκλωση είναι και αυτή ένας τρόπος να βοηθάς τους συμπολίτες σου και να «μοιράζεις» αγάπη. «Μου αρέσει να περνάω μηνύματα με αυτά που ζωγραφίζω», σημείωσε ο 30χρονος καλλιτέχνης, προσθέτοντας πως η πόλη έχει ανάγκη και από άλλες τέτοιες δράσεις.



«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που χωράει γκράφιτι για να ομορφύνει» είπε η 23χρονη Ρωξάννη η οποία ζωγράφισε μια βιτρίνα με ρούχα και ένα δέντρο που φυτρώνει μέσα από ανακυκλωμένα ρούχα.

Σύμφωνα με την East West Greece, στο κέντρο της πόλης υπάρχουν 200 κάδοι ανακύκλωσης ρούχων ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, 700.