Skip to main content

Γλύτωσε το έμφραγμα ο ΠΑΟΚ, 2-2 με Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις(vid)

Οι πράσινοι ήταν έτοιμοι να σπάσουν το αήττητο 42 ματς του Δικεφάλου που αποδείχθηκε επτάψυχος και με ηγέτη τον Βιεϊρίνια έσωσε την παρτίδα στο φινάλε

Με ισοπαλία 2-2 τελείωσε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα για την 9η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, 2 πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό ενώ αντίθετα οι πράσινοι καταλαμβάνουν την 11η θέση με 9 πόντους.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης είχε ρυθμό αλλά όχι σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να προηγηθεί στο 44' όταν ο Γιόχανσον προσπάθησε να βρει τον Ζαχίντ με τον Κρέσπο να δείχνει ότι ελέγχει τη μπάλα κάνοντας λάθος γύρισμα προς τον Ζίβκοβιτς και ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός την τσίμπησε πάνω από τον Σέρβο τερματοφύλακα στέλνοντας την έπειτα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Άμπελ Φερέιρα προσπάθησε να τονώσει την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ βάζοντας στο γήπεδο τους Βιεϊρίνια - Ελ Καντουρί αντί των Στοχ - Λημνιού αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν τους ''πράσινους'' που ήταν καλά στημένοι επιδιώκωντας να κρατήσουν τη μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο στα πόδια τους για να μην δέχονται επιθέσεις από τους γηπεδούχους.

Ο νταμπλούχος ανέβασε απόδοση και έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο 63' όταν ο Αουγκούστο σούταρε αλλά ο Διούδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο τερματοφύλακας του ''τριφυλλιού'' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Ακπόμ μετά από σέντρα του Γιαννούλη.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 65' όταν ο Μπίσεσβαρ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γιόχανσον για να καταλήξει στον Βιεϊρίνια που με ωραίο διαγώνιο σουτ κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη κάνοντας το 1-1.

Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη απείλησε για πρώτη φορά στο 70' καθώς ο Γιόχανσον εξαπέλυσε δυνατό σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των Θεσσαλονικέων να φανούν απειλητικοί με τον Μάτος να κάνει γύρισμα στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ του Ακπόμ πέρασε εκτός εστίας.

Η πίεση για την ομάδα του Άμπελ Φερέιρα συνεχίστηκε και στο 77' ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον Μάτος να πιάνει κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Διούδη.

O Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 87' καθώς ο Ινσούα έφυγε στην αντεπίθεση πασάροντας στον Μακέντα που πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς πετυχαίνοντας το 1-2.

Το φινάλε του αγώνα ήταν δραματικό καθώς στο 90' + 6', ο νταμπλούχος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κρέσπο από τον Κουρμπέλη με τον Σλοβένο διαιτητή Βίντσιτς να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών συμβουλευόμενος το VAR και στο 90' + 11', ο Βιεϊρίνια ευστόχησε από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο (Ακπόμ 64'), Μίσιτς, Λημνιός (Ελ Καντουρί 46'), Στοχ (Βιεϊρίνια 46'), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (Κολοβέτσιος 68'), Ζαχίντ (Περέα 70'), Μπουζούκης (Αποστολάκης 81'), Μακέντα.