Skip to main content

Γονείς Μαθητών Καλαμαριάς: Μη ανεκτές συμπεριφορές όπως αυτή του διευθυντή του 10ου Γυμνασίου για τα Τέμπη

Τι λέει η Ένωση Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς για το περιστατικό στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, όπου ο διευθυντής έσκισε λίστα που έφτιαξαν μαθητές για τα θύματα της τραγωδίας και κατέβασε σχετικό πανό

Διαστάσεις έχει πάρει το περιστατικό που σημειώθηκε στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς ανήμερα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Όπως αποκάλυψε η Voria.gr, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, ο διευθυντής του σχολείου εμπόδισε σε μαθητές και μαθήτριες να πραγματοποιήσουν κάποια δράση στη μνήμη των 57 νεκρών της τραγωδίας. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονέων και τις μαρτυρίες των παιδιών, ο διευθυντής έσκισε τη λίστα με τα ονόματα, με τους μαθητές να ξαναγράφουν και να αναρτούν εκ νέου στα κάγκελα τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων.

Διαβάστε - Καταγγελίες για γυμνασιάρχη στη Θεσσαλονίκη - «Έσκισε λίστα μαθητών με τα θύματα των Τεμπών»

Θέση για το περιστατικό πήρε σήμερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης «τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου και δε γίνονται ανεκτές και αποδεκτές».

«Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας κατέκρινε τη δράση των μαθητών θεωρώντας την ασεβή και έσκισε το χαρτί με τα ονόματα των νεκρών, πήρε το πανό που έγραψαν», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς:

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτή την ημέρα, γονείς και εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απεργία. Τηρήσαμε την υπόσχεση  που δώσαμε πέρσι ότι το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή.

Ήταν μια ημέρα που πλημμύρισαν όλοι οι δρόμοι της πόλης από τα συνθήματα, την οργή και την υπόσχεση ότι δε θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος.

 Σε αυτό το πλαίσιο, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, οι μαθητές των σχολείων της Καλαμαριάς συμμετείχαν με διαφορετικούς τρόπους και δράσεις,  αποχή ή καταλήψεις, σε πολλές περιπτώσεις σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μαθητές ανάρτησαν πανό και έγραψαν σε χαρτί τα ονόματα των νεκρών.

Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας κατέκρινε τη δράση των μαθητών θεωρώντας την ασεβή και έσκισε το χαρτί με τα ονόματα των νεκρών, πήρε το πανό που έγραψαν.

Τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του σχολείου και δε γίνονται ανεκτές και αποδεκτές.

Οι δράσεις των μαθητών μας γεμίζουν με πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι η νέα γενιά που έχει ιδανικά.