Skip to main content

Green Oliver: Το πρώτο τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης που εξορμά στη φύση

Ο Χρυσόστομος Ζερβόπουλος δημιούργησε το 2017 το Green Oliver, απευθυνόμενος σε ένα ανήσυχο κοινό που αναζητά διεξόδους από την αστική καθημερινότητα

Ήθελε να κάνει τη φύση ξανά κομμάτι της ζωής των ανθρώπων και να βλέπει τα χαμόγελά τους στο τέλος μιας πεζοπορίας, μιας ποδηλατικής εξόρμησης ή μιας εκδρομής περιπέτειας στην ύπαιθρο, εκείνα τα χαμόγελα που παραπέμπουν στην εκπλήρωση του στόχου και σχηματίζονται αβίαστα μετά την επαφή με το βουνό και τη θάλασσα. Κάπως έτσι ο Χρυσόστομος Ζερβόπουλος δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη το Green Oliver, το πρώτο γραφείο εναλλακτικού τουρισμού της πόλης με άδεια ΕΟΤ και εξειδίκευση σε πεζοπορίες και δραστηριότητες στη φύση, απευθυνόμενος σε ένα ανήσυχο κοινό που αναζητά διέξοδο από το αστικό πλαίσιο όπου κινείται καθημερινά. Μάλιστα, επέλεξε το όνομα της επιχείρησής του με έμπνευση από το πράσινο της φύσης και τη λέξη oliver, το παρατσούκλι της παρέας του στις παιδικές καλοκαιρινές του διακοπές στην Ακτή Ελιάς. Ως logo του δε διάλεξε το σαλιγκάρι, με στόχο να δείξει πως στις εκδρομές του δεν υπάρχει ανταγωνισμός και επιβεβλημένη ταχύτητα, αλλά ουσιαστική επαφή με τη φύση και απόλαυση, παραλληλίζοντας τη σωματική και πνευματική ευεξία που προσφέρουν οι εξορμήσεις του με τις θεραπευτικές και επουλωτικές ιδιότητες του μικροσκοπικού αυτού ζώου.

Στη μόλις μία τετραετία που το τουριστικό γραφείο είναι ενεργό, η ομάδα του Χρυσόστομου Ζερβόπουλου, που αποτελείται από επαγγελματίες του τουρισμού, επαγγελματίες συνοδούς με διπλώματα υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως αναρρίχησης βράχου, canyoning, ορειβασίας, ορεινής ποδηλασίας, χειμερινού βουνού, σκι, ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας, καγιάκ, αλλά και απόφοιτους του ΤΕΦΑΑ και personal trainers με ειδίκευση σε εναλλακτικές μορφές εκγύμνασης, έχει διοργανώσει εκδρομές για περισσότερα από 10.000 άτομα ανά την Ελλάδα. Μάλιστα, ο κόσμος επιστρέφει, έρχεται και ξανάρχεται, όπως λέει στη Voria.gr ο Χρυσόστομος Ζερβόπουλος, εκτιμώντας τη διαφορετική αυτή επαφή με τη φύση και την εμπειρία που του πρόσφερε η προηγούμενη εκδρομή του.

Οι επενδύσεις και τα επόμενα σχέδια

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας το Green Oliver επενδύει σε εξοπλισμό –έχει από τους μεγαλύτερους στόλους ποδηλάτων, ενώ πρόσφατα δημιούργησε στον χώρο του και ένα δικό του showroom με ρούχα και αξεσουάρ για outdoor δραστηριότητες- και προετοιμάζεται για την ώρα που ο κόσμος θα βγει από τα σπίτια του και θα θελήσει να αναπνεύσει και πάλι στη φύση.

«Ταξιδεύουμε, ανακαλύπτουμε και οργανώνουμε επαγγελματικά ταξίδια δράσης και αναψυχής στη φύση, εκδρομές πεζοπορίας και υπαίθριες δραστηριότητες. Θέλαμε από την πρώτη στιγμή να ωθήσουμε τον κόσμο να βγει από την πόλη. Να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητά του και να του προσφέρουμε κάτι διαφορετικό, αλλά με ασφάλεια και επαγγελματισμό. Αυτή είναι άλλωστε και η διαφορά μας. Ότι προσεγγίζουμε τις υπαίθριες δραστηριότητες επαγγελματικά» λέει ο Χρυσόστομος Ζερβόπουλος.

Το γραφείο τουρισμού Green Oliver διοργανώνει για Έλληνες και ξένους από μονοήμερες πεζοπορικές εκδρομές σε όμορους νομούς και πολυήμερα θεματικά ταξίδια δράσης ανά την Ελλάδα μέχρι δραστηριότητες αναψυχής και υπαίθριας εκγύμνασης, team building και εκδηλώσεις για εταιρείες και οργανισμούς, αλλά και σχολικές εκδρομές, ενώ παρέχει και πεζοπορικές και ποδηλατικές υπηρεσίες σε τουρίστες. Τα γκρουπ του μάλιστα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 100 άτομα, ενώ δίνει τη δυνατότητα και tailor made εκδρομών, προσαρμοσμένων στα γούστα των εκδρομέων.

Στα επόμενα πλάνα του μάλιστα, όταν η πανδημία θα αποτελεί πια παρελθόν, είναι η διοργάνωση εκδρομών και στο εξωτερικό, από τα Βαλκάνια και την Ιταλία μέχρι την Ισλανδία, την Ασία και την Κεντρική Αμερική.

Χρυσόστομος Ζερβόπουλος

 

Από τα συνέδρια και τα ξενοδοχεία στον εναλλακτικό τουρισμό

Ο Χρυσόστομος Ζερβόπουλος σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συνέχισε με ένα Master of International Management στο Strathclyde University στη Γλασκόβη. Από μικρός όμως ήταν φίλος της άθλησης. και από το 2007 το ενδιαφέρον του στράφηκε ειδικά σε outdoor δραστηριότητες, όπως η αναρρίχηση, το ποδήλατο βουνού και η πεζοπορία, καθαρά από χόμπι. Σύντομα το χόμπι άρχισε να συνοδεύεται από διπλώματα και εξειδικεύσεις στο canyoning, στην αναρρίχηση και την ορειβασία, στο mountain bike, στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας, στο personal training με σεμινάρια σε circular, functional, TRX και bodyweight training, ενώ εργάστηκε και ως οδηγός sea kayak και SUP για δύο χρόνια. Το 2009 έκανε την είσοδό του στον κλάδο του τουρισμού, εργαζόμενος σε εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων, ενώ στη συνέχεια πέρασε από τα συνεδριακά στα ξενοδοχειακά και στο κομμάτι των πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Μετά από χρόνια εμπειρίας και πολλών ταξιδιών στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αποφάσισε το 2017 να συνδυάσει την αγάπη του για τις υπαίθριες δραστηριότητες με τον τουρισμό στο δικό του όμως επιχειρηματικό εγχείρημα, το τουριστικό γραφείο Green Oliver.

«Όταν βλέπω την ικανοποίηση στο πρόσωπο των εκδρομέων στο τέλος μιας εκδρομής, από μια απλή πεζοπορία μέχρι μια πιο απαιτητική ανάβαση, είναι για μένα η μεγαλύτερη επιβράβευση» λέει ο Χρυσόστομος Ζερβόπουλος, που ονειρεύεται να μυήσει όλο και περισσότερο κόσμο στη μαγεία της φύσης. Άλλωστε, το Green Oliver δεν απευθύνεται σε έμπειρους και εξειδικευμένους στις outdoor δραστηριότητες ανθρώπους, αλλά σε απλό κόσμο που θέλει να έρθει σε επαφή με τη φύση και -γιατί όχι- να ζήσει μια περιπέτεια.