Skip to main content

ΓΣΕΕ: Γιατί θα κάνουμε συλλαλητήριο παρά τις ακυρώσεις λόγω των καταστροφών

Τα αιτήματα μας δεν είναι μόνο εργατικά αλλά αφορούν όλα τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στη χώρα μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης

Υπό το βάρος των πλημμυρών στη Θεσσαλία και τη δολοφονία του 36χρονου, Αντώνη Καρυώτη, στο λιμάνι του Πειραιά  έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου η ΓΣΕΕ λίγο πριν το άνοιγμα της 87ης ΔΕΘ, όπως επεσήμανε και το ίδιο το προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, ανέφερε πως ρωτήθηκε από πολλούς αν θα γίνει το συλλαλητήριο μετά τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη Θεσσαλία, τονίζοντας ότι «εμείς κρίνουμε επιτακτική ανάγκη να γίνει το συλλαλητήριο γιατί τα αιτήματά μας δεν είναι μόνο εργατικά, αλλά αφορούν όλα τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στη χώρα μας».

«Η Δημοκρατία μας έχει επανέλθει από το 1974» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε όσους άσκησαν δριμεία κριτική στους συνδικαλιστές για την απόφασή τους να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο το απόγευμα του Σαββάτου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στην έναρξη της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες και στην καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία και ζήτησε από την κοινωνία των πολιτών να συνδράμει στις ανάγκες των πληγέντων, όπως είναι το πόσιμο νερό.

Εξήρε μάλιστα τη στάση του προέδρου της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολου Ραυτόπουλου, που «ενώ ερχόταν στη Θεσσαλονίκη γύρισε στο Βόλο, νοίκιασε νταλίκα» με ίδιες δυνάμεις μοίρασε 2.500 εξάδες εμφιαλωμένου νερού. Κάλεσε επίσης τα Εργατικά Κέντρα να βοηθήσουν όσο μπορούν τις ανάγκες του κόσμου.

Τόνισε ακόμη ότι η ΓΣΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι της περιοχής όπου επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, είπε, ότι «υπήρξαν περιπτώσεις εργοδοτών που παρότι στάλθηκε μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βόλο εκβίαζαν τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά».

Μιλώντας για το περιστατικό στον Πειραιά το χαρακτήρισε «αδιανόητο» και άσκησε κριτική στον υπουργό Ναυτιλίας που «εξίσωσε το θύμα με τους θύτες».  Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ άσκησε κριτική και στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που, όπως είπε, δημιουργεί μια σειρά ζητημάτων στα κεκτημένα των εργαζόμενων.