Skip to main content

H «Commercial Value» σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση ΜΚ ύψους 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της Αspis Bank, δηλωσε η «Commercial Value».
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της Αspis Bank, προχωρά η διοίκηση της Commercial Value, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή μέσω της απόκτησης τουλάχιστον του 35% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που βρίσκεται σήμερα στην κατοχή των υπό εκκαθάριση ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΑΖ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Commercial Value, κ. Βιτάλης σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι η Commercial εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα δικαιώματα που απορρέουν από την κατοχή του 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Αspis Bank.

Η Aspis Bank προχωρά σε ΑΜΚ κατά 120 εκατ. ευρώ και η Commercial προτίθεται να συμμετάσχει. Μέσω της αύξησης  στην Commercial ενδέχεται να προκύψει και στρατηγικός επενδυτής, καθώς ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΑΖ που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης κατέχουν το 35% του μετοχικού της κεφαλαίου και επομένως δεν θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους, όπως τονίζεται.
Ο στρατηγικός επενδυτής είτε θα απευθυνθεί στους εκκαθαριστές των ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΓΑ Και ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΑΖ προκειμένου να εξαγοράσει το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value, είτε θα καλύψει τις αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση. Η διοίκηση της Commercial άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από στρατηγικό επενδυτή να διατεθεί και ένα επιπλέον ποσοστό ώστε ο στρατηγικός επενδυτής μετά την ολοκλήρωση της αύξησης να κατέχει το 51% της Commercial Value.
Παράλληλα  ανακοίνωσε ότι η μητρική της Aspis Holding θα μετονομαστεί για ευνόητους λόγους. Διευκρίνισε επίσης, ότι το λουκέτο σε AΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΑΖ δεν έχει καμία επίπτωση στην Commercial, καθώς παρότι οι δύο εταιρίες ελέγχουν το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Commercial, τα λεφτά που αντιστοιχούν σε αυτές τις μετοχές είναι κανονικά κατατεθειμένα.
Διευκρίνισαν επίσης, ότι η έμμεση συμμετοχή του κ. Π. Ψωμιάδη στην Commercial Value, ο οποίος παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. της Aspis Holding, είναι χαμηλότερη του 10%.