Skip to main content

H Έλενα Ράπτη με στελέχη της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας – Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των παραγωγών

Το ενδιαφέρον των παραγωγών για ταινίες στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα, τονίστηκε στη συνάντηση

«Η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα για να γίνει το κέντρο παραγωγών ταινιών, που οφείλουμε να ενισχύσουμε για την ενδυνάμωση της βιώσιμης οικονομίας. Μπορεί να προσελκύσει διάσημους ηθοποιούς, παραγωγούς και σκηνοθέτες, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως όχημα διασποράς του ελληνικού τουριστικού brand σε παγκόσμιο επίπεδο».

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Ελενα Ράπτη, μετά την συνάντηση που είχε, στο υπουργείο Τουρισμού, με τον παραγωγό της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλυγουντ Steven Chasman, ιδιοκτήτη της Current entertainment και τον Financial controller επενδυτικού σχεδίου, Executive producer και ειδικό σύμβουλο παραγωγών, Αναστάσιο Διαμαντή.

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει 5 παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η επεξεργασία της τελευταίας ταινίας του «TIN SOLDIER» παραγωγής Steven Chasman με τους Jamie Foxx και Robert de Niro, ο Steven Chasman και ο Αναστάσιος Διαμαντής ενημέρωσαν την υφυπουργό για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι ίδιοι την πρώτη φορά που πραγματοποίησαν κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα, καθώς και οι υπόλοιποι παραγωγοί.

Ο Αναστάσιος Διαμαντής εξήγησε το ενδιαφέρον της συνέχειας της εκτέλεσης παραγωγών στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα, καθώς επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή που θεωρούν ιδανική ως τοποθεσία για την εκτέλεση μεγάλων ταινιών.

Μάλιστα, συζήτησαν τις προτάσεις τους για τα κίνητρα για την πραγματοποίηση παραγωγών ταινιών σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, την πρόσληψη προσωπικού από τη χώρα μας και την εξειδίκευση των εργαζομένων στον τομέα, τη δημιουργία υποδομών στην Ελλάδα για στούντιο που θα φιλοξενούν τις ξένες παραγωγές αλλά και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των ξένων παραγωγών με την κατάθεση και εκτέλεση στρατηγικού πλάνου προώθησης της Ελλάδας μέσω των ταινιών.