Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Το χρίσμα της ΝΔ δεν θα ωφελήσει τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», του Γιώργου Ορφανού, αναφέρει ότι ο Κ. Ζέρβας δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του

Την έκπληξη του για τη στήριξη του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης από τη ΝΔ εκφράζει  ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», του Γιώργου Ορφανού, αναφέρει  ότι ο Κ. Ζέρβας δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του και δεν παρήγαγε σοβαρό έργο ενώ επισημαίνει την αρνητική παράδοση για τους τρεις τελευταίους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης που δέχτηκαν το χρίσμα από το συγκεκριμένο κόμμα.  

«Δεν περίμενα η ΝΔ και ειδικά ο κ. Μητσοτάκης να υποστηρίξει τον κ. Ζέρβα γιατί, κατά κοινή ομολογία, η διοίκηση του  ήταν η χειρότερη που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ούτε κατ' ελάχιστον, δεν βελτιώθηκε η  εικόνα της πόλης και η ζωή των δημοτών, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις.  Με αυτή την κίνηση του κυβερνώντος κόμματος, αναμένεται να συνεχιστεί μια παράδοση που κρατάει από τις εκλογές του 2010 καθώς όποιον στήριξε η ΝΔ έχασε πανηγυρικά» σημειώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Ο απερχόμενος δήμαρχος, προεκλογικά, εμφανίστηκε ως αυτοδιοικητικός και ανεξάρτητος, παρουσιάζοντας μια φιλοδοξία κι ένα όραμα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά με τη διοίκηση του προέκυψε ότι δεν μπόρεσε να πράξει όσα είχε υποσχεθεί. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, ήταν αναποφάσιστος και  επέδειξε μεγάλη ατολμία. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν συνέχισε τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Γ. Μπουτάρη. Αναφέρομαι στην πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, την υπογειοποίηση 160 κάδων απορριμμάτων» αναφέρει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

«Έναν δημόσιο υπάλληλο αν τοποθετούσαμε στη θέση του δημάρχου  θα συνέχιζε αυτό το έργο που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση και  σήμερα με την υποστήριξη της ΝΔ θα εκλεγόταν πανηγυρικά...Πρόκειται για εγκληματικά λάθη που έγιναν από την απερχόμενη διοίκηση. Και, βεβαίως, να μην ξεχνάμε την εικόνα της πόλης στο θέμα της καθαριότητας. Την παραβίαση του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων που επιβαρύνει  το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την ανυπαρξία της δημοτικής αστυνομίας. Τα δέντρα  τα οποία  κόπηκαν συλλήβδην χωρίς καμία μελέτη» επισημαίνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.