Skip to main content

Χαλκιδική: Ανοίγεται στη ρωσόφωνη τουριστική αγορά του Καζακστάν ο δήμος Αριστοτέλη

Οι Καζάκοι γνωρίζουν την Ανατολική Χαλκιδική, δεδομένων των απευθείας πτήσεων της προπανδημικής περιόδου, που συνέδεαν το Αλμάτυ και την Αστάνα με τη Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα επαγγελματικών συναντήσεων πραγματοποίησε αποστολή του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής στο Αλμάτυ του Καζακστάν.

Στόχος ήταν να παρουσιαστοιύν στην οικονομικά εύρωστη καζακική (ρωσόφωνη) τουριστική αγορά πολυτελείς, θαλάσσιες και προσκυνηματικές δυνατότητες της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια των 12 συναντήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα στα γραφεία των συνομιλητών, ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσίασε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών, όπου η τουριστική μορφή «αναψυχή» συναντά την προσκυνηματική διαδρομή περιμετρικά του Άθωνα, τον οινικό αθωνικό δρόμο, τη μεσογειακή γαστρονομία και την αριστοτελική πολιτιστική ιστορία.

Οι Καζάκοι γνωρίζουν την Ανατολική Χαλκιδική, δεδομένων των απευθείας πτήσεων της προπανδημικής περιόδου, που συνέδεαν το Αλμάτυ και την Αστάνα με τη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερα γνώριμη και πάντα αγαπημένη τους είναι η Αθωνική Πολιτεία και το Μετόχι Χρωμίτσα, όπου παράγεται ο διάσημος για τους απανταχού ρωσόφωνους αθωνικός οίνος «Κορμίλιτσα», που αποτελεί τον επίσημο οίνο του Κρεμλίνου.

«Προσεγγίζουμε όλες τις ρωσόφωνες τουριστικές αγορές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος και συνεχίζει: «κλείνουμε το τουριστικό κενό της ρωσικής αγοράς, επιχειρώντας προσέλκυση δορυφορικών της Ρωσίας αγορών, οι οποίες παραμένουν πιστές στην προσκυνηματική κληρονομιά του Άθωνα και σε ό,τι κινείται γύρω από αυτήν. Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός εστιάζει στη θεματική προσέγγιση του Αζερμπαιτζάν, της Γεωργίας, του Καζακστάν και των Βαλτικών Χωρών, η οικονομική ανάπτυξη των οποίων είναι αλματώδης, αλλά η πίστη των λαών τους στα αθωνικά δεδομένα παραμένει η ίδια».

Ο Δήμος Αριστοτέλη προσανατολίζεται να προβεί σε συνδιαφήμιση της Ανατολικής Χαλκιδικής στο Καζακστάν μέσω του εξειδικευμένου tour operator FUN & SUN, o οποίος προγραμματίζει επανατοποθέτηση απευθείας πτήσης από το Αλμάτυ και την Αστάνα προς τη Θεσσαλονίκη. Στις αρχές Οκτωβρίου sales managers του FUN & SUN αναμένονται για inspections στις πολυτελείς υποδομές της περιοχής, ενώ στα μέσα Απριλίου του 2024 ομάδα Καζάκων travel agents θα επιθεωρήσουν μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες – μέλη της Αριστοτελικής Σύμπραξης Επιχειρηματιών του Δήμου Αριστοτέλη.  

Επιπρόσθετα, 4 ολόκληρες ημέρες της πολιτιστικής γιορτής ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ (Ιούλιος 2024) θα αφιερωθούν στην πολιτιστική κληρονομιά των Καζάκων, προκειμένου να ξεκινήσουν διαδικασίες πολιτιστικής δικτύωσης του Δήμου Αριστοτέλη με την ευρύτερη περιοχή του Αλμάτυ.  

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Αριστοτέλη και του τουριστικού οργανισμού Mid East. Οι δράσεις που θα ακολουθήσουν θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Π.Κ.Μ. και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.