Skip to main content

Χαλκιδική: Έκλεψαν καλώδια αξίας 50.000 ευρώ από φωτοβολταϊκά πάρκα

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από φωτοβολταϊκά πάρκα, όπου αφαίρεσαν καλώδια αξίας πάνω από 50.000 ευρώ

Στην εξιχνίαση κλοπών και απόπειρες κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Χαλκιδικής προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες δύο νεαροί άνδρες, ηλικίας 22 και 24 ετών και ένας 17χρονος ημεδαπός, όλοι τους Ρομά. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική τέλεση κλοπών, είτε από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι διέπραξαν 2 κλοπές από υπό κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων σε περιοχή του δήμου Πολυγύρου στη Χαλκιδική, αφαιρώντας καλώδια και χαλκό συνολικής αξίας 51.000 ευρώ. 

Επίσης προσπάθησαν να κλέψουν τις προηγούμενες ημέρες, από άλλα δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην ίδια περιοχή.
 
Επιπλέον αφαίρεσαν 2 οχήματα από περιοχές της Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη μεταφορά των κλοπιμαίων. Τα κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ένας από τους συλληφθέντες, το τελευταίο 10ημερο του Δεκεμβρίου 2023, αφαίρεσε από 2 αγροτεμάχια σε περιοχή της Χαλκιδικής, καλώδια και ένα κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Επίσης κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.