Skip to main content

Χαλκιδική: Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο δήμος Αριστοτέλη

Συνάντηση του δημάρχου Αριστοτέλη με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Στην Ουρανούπολη βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, με αφορμή την πρώτη επίσκεψη του κ. Χριστοδουλίδη στο Άγιον Όρος με την ιδιότητα του Προέδρου.

«Είναι χαρά μου να σας υποδέχομαι κύριε Πρόεδρε στη Γη που γέννησε τον Αριστοτέλη, αλλά και στην πύλη του Αγίου Όρους, σε έναν τόπο δηλαδή που συνδυάζει τέτοιες οικουμενικές μοναδικότητες», σημείωσε ο κ. Βαλιάνος και πρόσθεσε: «Ο τόπος μας έχει δώσει αίμα στον Κυπριακό Αγώνα. Υπάρχει ο Βασίλης Τσιπινιάς από την Μεγάλη Παναγία ο οποίος σκοτώθηκε στο Μέτωπο το 1974 και μάλιστα υπάρχει σχετικό μνημείο στην Μεγάλη Παναγία, το είχαν χρηματοδοτήσει δήμοι από την Κύπρο με τους οποίους είχε αδελφοποιηθεί ο τότε δήμος Μεγάλης Παναγίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένας συμπολεμιστής του, έλεγε να κάνουν πίσω και ο Τσιπινιάς απάντησε πως αν δεν τελειώσουν οι σφαίρες του δεν θα φύγει από το μέτωπο. Και έμεινε και σκοτώθηκε».

Ο κ. Βαλιάνος δώρισε στον κ. Χριστοδουλίδη ένα πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, που φυλάσσεται στην Ι.Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Image

«Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην περιοχή με την ιδιότητα του Προέδρου και είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον η κυπριακή παρουσία στον τόπο σας θα ενισχυθεί», σημείωσε ο από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης.