Skip to main content

Halloween ή Πικάσο; Το σκάφος Juno της NASA φωτογράφισε τρομακτικό «πρόσωπο» στον πλανήτη Δία

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός απόκοσμου προσώπου από τον Δία και εξήγησε πως πρόκειται για ένα νοητικό φαινόμενο – Φωτιά βάζουν οι συνωμοσιολόγοι

Πήρε φωτιά το διαδίκτυο από μια απόκοσμη, για άλλους τρομακτική εικόνα που έρχεται από το διάστημα. Το διαστημικό σκάφος Juno της NASA εντόπισε και φωτογράφισε ένα… τρομακτικό «πρόσωπο» σε περιφορά του γύρω από το Δία, τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, και το ανάρτησε στο X.

Η NASA κάνει λόγο για πρόσωπο που παραπέμπει σε Πικάσο, αλλά κάποιοι σχολιάζουν χιουμοριστικά ότι το πρόσωπο είναι επίκαιρο λόγω… Halloween .

Πρόκειται βέβαια για μια ευτυχή σύμπτωση, καθώς ο φακός του Juno φωτογράφισε τα σύννεφα του Δία καθώς σχημάτιζαν το μάλλον ασυνήθιστο μοτίβο με τα παραμορφωμένα μάτια τη μύτη και στόμα….
 
Η φωτογραφία στον λογαριασμό της NASA στο Instagram και έχει συγκεντρώσει  εκατοντάδες χιλιάδες likes και άλλα τόσα σχόλια, για τον επιπλέον λόγο ότι η υπηρεσία αστειεύεται στο σχόλιό της γράφοντας ότι το πρόσωπο μοιάζει πολύ με πίνακα του Πικάσο.

 

 

 


Τα σύννεφα του Δία που στροβιλίζονται στην εικόνα κάνουν ορισμένους θεατές να πιστεύουν ότι μπορούν να δουν δύο μάτια, μια μύτη και ένα στόμα.

Η μισή εικόνα είναι σκοτεινή επειδή απεικονίζει τη νυχτερινή πλευρά του πλανήτη.
Στην πραγματικότητα η φωτογραφία δείχνει τον Δία τη νύχτα και την ημέρα με μια στροβιλιζόμενη καταιγίδα στη μία πλευρά.

Η εικόνα καταγράφηκε 4.800 μίλια πάνω από τα σύννεφα του Δία από το διαστημόπλοιο Juno.

Η διαστημική υπηρεσία έγραψε: «Όπως συμβαίνει συχνά σε προβολές από τον Juno, τα σύννεφα του Δία σε αυτήν την εικόνα προσφέρονται για παρεϊδολία, το φαινόμενο που κάνει τους παρατηρητές να αντιλαμβάνονται πρόσωπα ή άλλα μοτίβα σε τυχαία μοτίβα».

Η Nasa δημοσίευσε τη φωτογραφία στις 25 Οκτωβρίου για να γιορτάσει τα 142α γενέθλια του Πικάσο.