Skip to main content

Χανιά: Ενώπιον του εισαγγελέα ο εκπαιδευτικός που κατηγορείται για βιαοπραγία κατά μαθητών

Ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σωματικής βίας σε βάρος αδύναμων προσώπων, παράνομης βίας και απειλής κατ’ εξακολούθηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Χανιά η προανακριτική διαδικασία -ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα- για τον 62χρονο εκπαιδευτικό, που συνελήφθη χθες για άσκηση σωματική βίας κατά μαθητών.

Ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σωματικής βίας σε βάρος αδύναμων προσώπων, παράνομης βίας και απειλής κατ’ εξακολούθηση. Η αρμόδια εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου του, να δοθεί αναβολή και να οριστεί δικάσιμος, προκειμένου να εκδοθεί και σχετική ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον κατηγορούμενο. Το αίτημα απερρίφθη, καθώς ο κατηγορούμενος έχει ήδη στα χέρια του παλαιότερη ψυχιατρική γνωμάτευση από ιδιώτη γιατρό, σύμφωνα με την οποία έχρηζε -πριν από ένα χρόνο, οπότε και εξετάστηκε- ψυχιατρικής βοήθειας.

Υπενθυμίζουμε, ότι έξι σοβαρά περιστατικά βιαιοπραγίας κατά μαθητών έχουν καταγγελθεί, εκ των οποίων για τα τέσσερα οι γονείς έχουν δηλώσει ότι αυτό δεν ζητούν την ποινική δίωξη του εν λόγω εκπαιδευτικού, αλλά την αποχή του από τον χώρο του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε και στο παρελθόν βιαιοπραγήσει σε βάρος μαθήτριας, για να ζητήσει στη συνέχεια συγνώμη από τους γονείς της αλλά και από τη Διευθύντρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, αφού εντοπίστηκαν στην κατοχή του κάποια από τα απολιθώματα βάδισης προγόνου του ανθρώπου ηλικίας 5,7 εκ. ετών, που είχαν κλαπεί από τον Τράχηλο Κισσάμου.

Πηγή: ΕΡΤ