Skip to main content

Χιλιάδες κάρτες δέχθηκε ο βασιλιάς Κάρολος για τη μάχη του με τον καρκίνο (video)

Σε βίντεο του επίσημου λογαριασμού της βασιλικής οικογένειας ο Βρετανός μονάρχης διαβάζει τα μηνύματα συμπαράστασης

Ο βασιλιάς Κάρολος έλαβε χιλιάδες ευχετήριες κάρτες από όλο τον κόσμο με τρυφερά μηνύματα υποστήριξης και ταχείας ανάρρωσης μετά την διάγνωσή του με καρκίνο πριν λίγες εβδομάδες.

Ο 76χρονος βασιλιάς της Αγγλίας εμφανίστηκε συγκινημένος αλλά και ευγνώμων σε ένα βίντεο που μοιράστηκε ο επίσημος λογαριασμός του Μπάκιγχαμ στα social media.

Στο βίντεο κυκλοφόρησε από τα Ανάκτορα φαίνεται ο βασιλιάς να γελάει με μια κάρτα που απεικονίζει έναν σκύλο να φορά ένα κτηνιατρικό κολάρο και τις λέξεις: «Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να φοράς κώνο!».

Η μεγάλη κάρτα λέγεται ότι «προκάλεσε μεγάλη βασιλική χαρά». Λεπτομέρειες για τον αποστολέα δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά ο βασιλιάς είχε πάντα σκυλιά και αυτή τη στιγμή είναι «πατέρας σκυλιών» της συζύγου του, βασίλισσας Καμίλα, των δύο διασωστών Battersea Dogs and Cats Home, Beth και Bluebell.

Είναι μία από τις περισσότερες από 7.000 επιστολές και κάρτες που εύχονται στον μονάρχη καλή επιτυχία που έχουν λάβει μέχρι στιγμής τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο πριν από μόλις δύο εβδομάδες.

Ο Βασιλιάς έχει συγκινηθεί τόσο πολύ από τις θερμές ευχές που ο βασιλικός οίκος αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα νέο σύνολο εικόνων που τον δείχνουν να κοιτάζει κάποια από την αλληλογραφία του.

Ο βασιλιάς γελά και χαμογελάει μόνος του καθώς διαβάζει τις κάρτες. Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει επίσης ταχυδρομικές τσάντες αλληλογραφίας που μεταφέρονται από το προσωπικό, το οποίο στη συνέχεια ανοίγει μερικές από τις επιστολές και τις κάρτες.

Οι θεατές μπορούν να πάρουν μια σπάνια γεύση στο εσωτερικό του περίφημου κόκκινου κουτιού του βασιλιά, που έχει μαύρη επένδυση, το οποίο στη συνέχεια γεμίζει με γράμματα, καθώς και αποκόμματα από μερικά από τα πιο συγκινητικά μηνύματα.

Πολλά από τα γράμματα προέρχονται από παιδιά που έστειλαν ζωγραφισμένες στο χέρι κάρτες με έντονα χρώματα με γλυκά προσωπικά μηνύματα, τα οποία λέγεται ότι «άγγιξαν πολύ την Αυτού Μεγαλειότητα».

Ο βασιλιάς είπε σε μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ την Πέμπτη ότι πολλές από τις κάρτες «με έκαναν να δακρύσω».

Μεταξύ αυτών που εμφανίζονται στην κάμερα είναι ένα τρυφερό μήνυμα από ένα παιδί, το οποίο έδωσε στην Αυτού Μεγαλειότητα μερικές συμβουλές για το πώς να τα βγάλει πέρα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

«Ποτέ μην τα παρατάς. Να είσαι γενναίος. Μην πιέζεις τα όριά σου. Να γίνεις καλά σύντομα», έγραφε. Ένα άλλο μήνυμα από έναν καλοθελητή έγραφε: «Βασιλιά Κάρολε, λυπάμαι που ακούω ότι δεν αισθάνεσαι καλά αυτή τη στιγμή. Σου εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Ο βασιλιάς έχει λάβει επίσης πολλά μηνύματα από ενήλικες, μερικοί από τους οποίους αποκάλυψαν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες από περιόδους δυσκολίας και εξέφρασαν την ολόψυχη υποστήριξή τους στην Αυτού Μεγαλειότητα.