Skip to main content

Χωματερή στον Εύοσμο: Συνδρομή της Περιφέρειας ζητά ο δήμος - Σχέδιο για τοποθέτηση καμερών

Μπάζα και απορρίμματα σε καθημερινή βάση στην περιοχή η οποία έχει εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα

Να βάλει τέλος στην αυτοσχέδια χωματερή με τους τόνους απορριμμάτων, ογκωδών και επικίνδυνων υλικών, που βρίσκεται δίπλα από το Αθλητικό Κέντρο της ΕΚΟ, άνωθεν της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, επιχειρεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Ο μπαζότοπος αποτελεί εδώ και χρόνια υγειονομική βόμβα για τον Εύοσμο. Όπως καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου Γιώργος Μαξούρας, άγνωστοι από όλη τη Θεσσαλονίκη καθημερινά, κυρίως τις βραδινές ώρες, πετούν στη συγκεκριμένη περιοχή μπάζα, απορρίμματα  και οτιδήποτε μπορεί να προέρχεται από ανακαινίσεις.

Η κατάσταση, σύμφωνα με τον δήμο, έχει φτάσει στο απροχώρητο με τη δημοτική αρχή να μην έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει όλους αυτούς τους τόνους απορριμμάτων. «Είχε λίγα πράγματα στην αρχή και πλέον είναι χιλιάδες. Μετά τα μεσάνυχτα αδειάζουν φορτηγά», είπε στη Voria.gr ο κ. Μαξούρας. Μάλιστα, και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος τις προηγούμενες ημέρες είδε φορτηγάκι γεμάτο μπάζα να κατευθύνεται προς την περιοχή.

Image

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σχεδιάζει άμεσα να ζητήσει συνδρομή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Στόχος είναι να καθαρίσουμε άμεσα την περιοχή, αλλά μόνοι μας δεν μπορούμε. Δεν γίνεται με ένα και δύο φορτηγά που διαθέτει η υπηρεσία μας. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Για αυτό θα μιλήσουμε με την Περιφέρεια να μας βοηθήσει με χρηματοδότηση προκειμένου να μπει εργολάβος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Στους σχεδιασμούς του δήμου είναι μετά τον καθαρισμό της περιοχής, να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος και να περιφραχτεί η περιοχή. «Σκοπεύουμε να βάλουμε στις τέσσερις γωνίες που είναι στο σημείο κάμερες, έτσι ώστε όποιος πηγαίνει ακόμα και το βράδυ να αδειάζει απορρίμματα, να καταγράφεται», τόνισε ο κ. Μαξούρας, ο οποίος δεσμεύεται στους δημότες ότι θα τελειώσει αυτή η άθλια κατάσταση στην περιοχή.

Image

Σχέδιο για την τοποθέτηση των καφέ κάδων

Στο μεταξύ, την τοποθέτηση των καφέ κάδων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στις λαϊκές αγορές σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα η αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου. Η προηγούμενη διοίκηση είχε προμηθευτεί περίπου 2.000 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Μαξούρα, θα εκδοθούν ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία θα διανεμηθούν στις επιχειρήσεις εστίασης, προκειμένου να τα τοποθετήσουν στα καταστήματά τους. Παράλληλα, στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής είναι να μπουν μεγάλοι καφέ κάδοι στις λαϊκές αγορές ώστε να γίνεται σε αυτούς απόθεση υπολειμμάτων από φρούτα, λαχανικά.