Skip to main content

Χρηματοοικονομικό θρίλερ με την Deutsche Bank - Έκλεισε με βουτιά της μετοχής κατά 8,53%

Η μετοχή έκλεισε στα 8,54 ευρώ, αφότου έχασε έως και 14% μέσα στην ημέρα

Παγκόσμιο προβληματισμό έχει φέρει το πτωτικό κρεσέντο της μετοχής της Deutsche Bank στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Η μετοχή έκλεισε στο 8,5%, ενώ πτώση κατά 1,74% καταγράφηκε στο τέλος της συνεδρίασης στο Παρίσι, κατά 1,66% στη Φρανκφούρτη, κατά 1,26% στο Λονδίνο, έπειτα από ένα πρώτο μέρος της εβδομάδας που οι δείκτες ήταν στο πράσινο μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνίστριά της, την UBS.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα

Σολτς για Deutsche Bank: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας -Λαγκάρντ: «Ανθεκτικός» ο τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης

Η μετοχή της Deutsche Bank έκλεισε με μεγάλη πτώση σήμερα λόγω της αύξησης του κόστους των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS), που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η μετοχή έκλεισε με πτώση 8,53% στα 8,54 ευρώ, αφότου έχασε έως 14% μέσα στην ημέρα, οδηγώντας μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε πτώση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η μετοχή της ανταγωνίστριάς της, της Commerzbank, υποχώρησε κατά 5,45% και διαμορφώθηκε στα 8,88 ευρώ.

Citigroup: Παράλογο το sell-off

Ως παράλογο χαρακτηρίζει η Citigroup σε ανάλυση της το σημερινό sell-off που βίωσε η Deutsche Bank. Ο γερμανικός κολοσσός είδε τη μετοχή του να καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση εδώ και πάνω από τρία χρόνια και τα CDS του να ανεβαίνουν κάθετα.

«Η άποψη μου είναι πως πρόκειται για μια παράλογη αντίδραση της αγοράς» σχολίασαν οι αναλυτές της City επισημαίνοντας πως δεν υπήρχε κάποια προφανής αιτία ή εξήγηση που θα μπορούσε να είναι πίσω από την σημερινή αναταραχή που αναστάτωσε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, imerisia, protothema

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Νέα Υόρκη

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού,  στα μισά της συνεδρίασης της Παρασκευής,  οι τρεις βασικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης,  ήταν σε φάση ανάκαμψης καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο, εξαιτίας των μεγάλων πιέσεων στη μετοχή της Deutsche Bank.

Ο βιομηχανικός Dow Jones, λίγο μετά τις 19:45 (ώρα Ελλάδος), υποχωρούσε οριακά, κατά 0,05% και διαμορφώνεται στις 32.088 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχωρούσε 0,02% ανεβαίνοντας στις 3.946 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq συρρικνώνεται στο 0,32% στις 11.749 μονάδες.

Οι σημερινές απώλειες επέρχονται εν μέσω της βουτιάς στις μετοχές της Deutsche Bank στην Ευρώπη, μια εξέλιξη που εντείνει εκ νέου τις ανησυχίες των επενδυτών για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Κι όλα αυτά, ενώ πριν λίγες ημέρες η UBS αναγκάστηκε να εξαγοράσει την Credit Suisse, προκειμένου να αποτραπεί μια άτακτη χρεοκοπία της δεύτερης, η οποία θα μπορούσε να παρασύρει στον… όλεθρο όλο τον τομέα.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών τελούν υπό αυξημένη πίεση. Η Citigroup, η JP Morgan και η Wells Fargo υποχωρούν κατά τουλάχιστον 2%, ενώ η Bank of America χάνει αυτήν την ώρα 0,6%. Οι περιφερειακές τράπεζες περιορίζονται κατά 1,5%.