Skip to main content

«Ποντικοί» τρύπωσαν μέρα μεσημέρι σε διαμέρισμα 80χρονης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Διαρρήκτες δεν διστάζουν να χτυπήσουν ακόμη και σε ώρες αιχμής - Μαρκάρουν τα διαμερίσματα-υποψήφιους στόχους

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η δράση συμμοριών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα περιστατικά διαρρήξεων, ακόμη και σε κεντρικές περιοχές, να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Το θράσος μάλιστα των κακοποιών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν διστάζουν να χτυπήσουν διαμερίσματα ακόμη και σε ώρες αιχμής.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στην οδό Πρασακάκη, -κάθετη οδός που συνδέει την Εγνατία με την Κεραμόπουλου-, λίγα μέτρα από τον δεύτερο πιο πολυσύχναστο δρόμο του ιστορικού κέντρου, την Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δύο άτομα, περίπου στην ηλικία των 30 ετών, διέρρηξαν το διαμέρισμα μιας 80χρονης γυναίκας και απέσπασαν τιμαλφή.

Όλα έγιναν το Σάββατο, γύρω στις 12 το μεσημέρι. Η γυναίκα που ζει μόνη έφυγε από το διαμέρισμά της για να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ, κάνοντας το μοιραίο λάθος να μην κλειδώσει.

Μετά από 40 λεπτά που επέστρεψε, είδε την πόρτα να έχει παραβιαστεί και όλο το σπίτι άνω-κάτω. Οι δράστες βρήκαν τα χρυσαφικά που είχε η γυναίκα, τα πήραν και έγιναν καπνός.

Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε τον γιο της και αυτός με τη σειρά του την Αστυνομία.

Ο γιος της, μιλώντας στη Voria.gr, αναφέρει ότι οι δράστες παρακολουθούσαν την πολυκατοικία και μόλις είδαν τη γυναίκα να φεύγει μπήκαν στο σπίτι. Ο άνθρωπος αδυνατεί να φανταστεί τι θα γινόταν αν η μητέρα του ερχόταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς.

Επισημαίνει δε ότι πριν λίγο καιρό είχε γίνει απόπειρα διάρρηξης με τους δράστες να μην καταφέρνουν να παραβιάσουν την πόρτα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλη ένοικος της πολυκατοικίας είδε το ένα άτομο να περιμένει στην είσοδο της πολυκατοικίας. Τον άκουσε να λέει στο τηλέφωνο "έλα, κάνε γρήγορα" και μάλιστα είχε την ψυχραιμία να της χαμογελάσει.

Σε έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μαρκαρισμένα και άλλα διαμερίσματα-υποψήφιοι στόχοι σε άλλους ορόφους. Μάλιστα μέσα στο τελευταίο εξάμηνο είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη πολυκατοικία γίνεται στόχος.

Όπως αναφέρει ο γιος της 80χρονης, το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει και άλλα παρόμοια περιστατικά στις παρακείμενες οδούς.

Σύμφωνα δε με τις καταγγελίες, επί της Εγνατίας υπάρχει ένα κατάστημα όπου οι περίοικοι βλέπουν ύποπτες κινήσεις ατόμων, αναφέροντας ότι πιθανόν εκεί να καταλήγουν κλοπιμαία από τις διαρρήξεις στα κοντινά διαμερίσματα.