Skip to main content

Η Αυστρία δίνει 181 κοντέινερ στην Ελλάδα για την περίθαλψη μεταναστών

Πρόκειται για συνεργασία ώστε να υπάρξει προετοιμασία για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του συνδυασμού μεταναστευτικού και πανδημίας.

Θετική ήταν ανταπόκριση της αυστριακής κυβέρνησης στο ελληνικό αίτημα για διάθεση containers, κατάλληλα διαμορφωμένων, ώστε να καλύψουν ανάγκες διαμονής και υγειονομικής παρακολούθησης  μεταναστών και προσφύγων.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε σε χθεσινή συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Karl Nehammer, κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν 181 containers.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν αμέσως οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε τα containers να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα.

Η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων αποσκοπεί στην έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του συνδυασμού μεταναστευτικού και πανδημίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον κ. Nehammer για τη συνεργασία και τη στήριξη που δίνει η Αυστρία στη χώρα μας στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.