Skip to main content

Η Alpha Bank ενισχύει τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό, μέσω του νέου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία».

Τα Ελληνόπουλα είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με το Internet και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς οι έρευνες δείχνουν όλο και μεγαλύτερη αύξηση στην χρήση των νέων τεχνολογιών από όλο και μικρότερες ηλικίες. Η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης, με τα παιδιά να είναι δεκτικά στο να γνωρίσουν, να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τον ψηφιακό κόσμο. Από αυτή την τάση δεν μπορεί να λείπει η εκπαίδευση, η οποία αξιοποιώντας αυτά τα νέα εργαλεία, όπως είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το Διαδίκτυο και η διάδραση που αυτά προσφέρουν, μπορεί να κάνει το μάθημα πιο σύγχρονο και αποδοτικό.

Επειδή τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο, η Alpha Bank ανταποκρίνεται δυναμικά στο «κάλεσμα» της εποχής για σύγχρονα σχολεία, πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η Τράπεζα εγκαινίασε το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία», με έμφαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η Alpha Bank, υποστηρίζοντας με συνέπεια την πρόσβαση των παιδιών στη γνώση και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της παιδείας, ενισχύει από τη φετινή χρονιά τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία» ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου και έως τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει επισκεφθεί 19 Δημοτικά στην Αττική. Σε κάθε σχολείο που εντάσσεται στη δράση, η Alpha Bank προσφέρει όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά εργαλεία, προκειμένου να εξοπλίσει τη σύγχρονη τάξη: ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, που περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία συσκευή προβολής.

Επιπλέον, η Τράπεζα προσφέρει βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, καθώς η παιδεία δεν εξαντλείται στο μάθημα, αλλά ενισχύεται με την ανάγνωση λογοτεχνικών έργων, βοηθώντας τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και τη γνώση. Τέλος, διαθέτει και είδη αθλητικού εξοπλισμού για σχολικές δραστηριότητες, προκειμένου να ενισχυθεί και το μάθημα της φυσικής αγωγής.