Skip to main content

«Οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα»-Αιμοδοσία σε Νεάπολη-Συκιές

Μόνο με ραντεβού, από το Σάββατο 13 έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου, η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών .

Με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους» και μόνο με ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, και με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εθελοντών.

Από το Σάββατο 13 έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας λίγες μεν πολύτιμες δε σταγόνες από το αίμα τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα, αιμοπετάλια ή και μυελό των οστών, και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλο).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, η μεγάλη και συγκινητική προσέλευση εθελοντών στην έκτακτη αιμοδοσία στα τέλη Μαρτίου, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, αποτέλεσε μια μεγάλη ανάσα βοήθειας και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη είναι πολύ ανεπτυγμένα στοιχεία ανθρωπιάς στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, που δεν κάμπτονται, απεναντίας ενισχύονται, σε περιόδους κρίσεων. Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης «οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα και δεν σταματούν ποτέ».

«Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε να βοηθάμε. Τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία μας, όμως συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, γινόμαστε δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυτάρων, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται, και μάλιστα σε μια περίοδο που στα νοσοκομεία μας καταγράφεται δραματική έλλειψη αίματος. Να γίνουμε μία γροθιά, με τη δύναμη της ανθρωπιάς και της υπευθυνότητας, για τον μικρό, για τον μεγάλο, για το γονιό, για τον παππού, για τον φίλο, για τον γνωστό, για τον άγνωστο…», αναφέρουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη.

Το πρόγραμμα

Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού, καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρωθούν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο 13/6
    9 π.μ.-2 μ.μ.
    Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
    & Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)
  • Κυριακή 14/6
    8 π.μ.-2 μ.μ.
    Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
  • Δευτέρα 15/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
  • Τρίτη 16/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
  • Τετάρτη 17/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών 
  • Πέμπτη 18/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ.
    Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
  • Παρασκευή 19/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
  • Σάββατο 20/6
    9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.