Skip to main content

Οι απειλές της Δανάης και ο άδικος θόρυβος για τη Μπέτυ

Οι απειλές της Δανάης, ο άδικος θόρυβος για τη Μπέτυ και ο ενθουσιαμός των Τούρκων με τον νέο υπουργό α-Παιδείας Νίκο Φίλη.

Μας απείλησε η σύζυγος του Βαρουφάκη: «Δεν θα φύγουμε πάλι από την Ελλάδα», είπε. Μα γιατί; Αφού περνάτε ωραία έξω. Τι σας έχουμε κάνει πια, και επιμένετε να ζείτε εδώ; Είπε επίσης: «Δεν αισθανόμαστε αδικημένοι». Εσείς όχι κυρία Στράτου-Βαρουφάκη. Εμάς μας ρωτήσατε;

Στην ερώτηση τι θαυμάζει στον άντρα της, η απάντησή της έρχεται αυθόρμητα... «το μυαλό του». Σ’ αυτό ταιριάζει απόλυτα με την κυρία Λαφαζάνη. Κι αυτή το μυαλό του συζύγου της θαυμάζει. Πώς κατάλαβε ότι έχει μυαλό ο Γιάης (χωρίς «ν»); Ίσως, επειδή έχει κατά διαστήματα πονοκέφαλο. Αν το κρανίο ήταν άδειο, τι θα πονούσε;

Οι ΗΠΑ παρείχαν καθοδήγηση στον Τσίπρα απέναντι στη Γερμανία, λέει το δημοσίευμα. Σιγά το νέο! Εδώ στη voria.gr, το είχαμε γράψει από την πρώτη μέρα. Μη πει κανείς, πώς γίνεται ένας αριστερός να συνεργάζεται με τους Αμερικανούς, θα είναι ανέκδοτο. Μόνον οι κολλημένοι δεν καταλαβαίνουν.

Κι ο Ανδρέας αριστερός ήταν, γι’ αυτό και υλοποίησε όλες τις υποσχέσεις του. Έβγαλε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έδιωξε τις Βάσεις (όταν έφυγαν μόνες τους, στην Χαλκίδα έκαναν διαδήλωση οι έμποροι, επειδή έκλεισαν 200 επιχειρήσεις), μάς έβγαλε και από την ΕΟΚ, παρουσίασε τον Αραφάτ ως ηγέτη των Παλαιστινίων (που δεν ήθελαν να τον δουν οι αραβικές χώρες), και άλλα πολλά «αντιαμερικανικά». Α, ναι… Διέλυσε και το ΚΚΕ, που έφερνε διψήφια νούμερα.

Οι Τούρκοι ενθουσιασμένοι με τον αρνητή της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπουργό α-Παιδείας, Ν. Φίλη, που ταυτίστηκε με τις τουρκικές θέσεις. Το φιλοτουρκικό κείμενο του Φίλη -απροκάλυπτα εχθρικό για τους Ποντίους και ζημιογόνο για τα ελληνικά συμφέροντα-, ανασύρουν οι Τούρκοι για να το χρησιμοποιήσουν στην προπαγάνδα τους.

Είναι κακό να καννιβαλίζουν μερικοί. Άδικος ο θόρυβος για την Μπέτυ Μπαζιάνα, επειδή θα διδάξει στο Πανεπιστήμιο, μια ώρα την εβδομάδα. Και φυσικά δεν είναι καθηγήτρια, αλλά μέλος του ΔΕΠ, που μπορεί να γίνουν πολλοί πτυχιούχοι (με λίγο σπρώξιμο) και με μισθό ίσα-ίσα για τις βενζίνες.

Ας καταλάβουμε πρώτα ποια είναι η επιστημονική της επάρκεια, και γι’ αυτήν να την κρίνουμε. Όχι ως σύζυγο του πρωθυπουργού. Τα ίδια βέβαια έκαναν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι με τη Νατάσα Καραμανλή, που απέδειξε ότι είναι μια επιτυχημένη χειρουργός (και χωρίς φακελάκια).

Η Τουρκία δεν επιτρέπει στους λαθρομετανάστες να πλησιάσουν τα ελληνικά σύνορα, από την Αδριανούπολη όπου βρίσκονται. Επιχειρηματικό πνεύμα. Τους στέλνει στις παραλίες για να βγάλουν λεφτά οι διακινητές. Αν περάσουν από την στεριά, δεν θα πληρώσουν τίποτε. Ούτε διόδια.

Άλλη αποκάλυψη, από τους Κούρδους αυτή τη φορά. Τζιχαντιστής μέλος της Αλ Κάιντα κατηγορείται ότι είναι ο Σύρος πρόσφυγας που του έβαλαν τρικλοποδιά στην Ουγγαρία! Το κουρδικό αριστερό κόμμα της Συρίας, PYD, αναφέρει ότι ήταν μέλος της Αλ Κάιντα - Αλ Νούσρα, πολέμησε με πάθος κατά των Κούρδων, κι έφυγε στην Τουρκία όταν το ΙΚΙΛ επιτέθηκε στην Αλ Κάιντα.
Παρ’ όλο που είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί η είδηση (γιατί όμως να πουν ψέματα οι Κούρδοι;) το ερώτημα θα πλανάται; Ποιος γνωρίζει ποιοι κρύβονται ανάμεσα στους Σύρους πρόσφυγες;