Skip to main content

Η Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου νέα διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Παντελή Μητρόπουλου. Η νέα διευθύντρια ΄έχει αναλάβει ρόλους ευθύνης σε επιτελικές θέσεις του πολιτισμού.

Τη θέση της γενικής διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανέλαβε η Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου, μετά την παραίτηση του Παντελή Μητρόπουλου, ενώ ο διορισμός της δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με το ΕΚΚ, η κυρία Καρτάλου-Αντούκου σπούδασε φιλολογία με ειδίκευση στη γλωσσολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Leeds (Μ. Βρετανία) και είναι διδάκτορας Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο τον ελληνικό κινηματογράφο (τίτλος διδακτορικής διατριβής: «Το ανεκπλήρωτο είδος: οι ταινίες κοινωνικής καταγγελίας της Φίνος Φιλμ»).

Είναι σύμβουλος επικοινωνίας και διαχείρισης πολιτιστικών έργων με ειδίκευση στον κινηματογράφο και τα οπτικοακουστικά μέσα, με εκτεταμένες και σε βάθος συνεργασίες με φορείς του χώρου, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το MEDIA Desk Hellas και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έχει αναλάβει ρόλους ευθύνης και επιτελικές θέσεις στη διαχείριση τομέων σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις σε άλλους χώρους του πολιτισμού (βιβλίο, μουσεία, εκδόσεις) και στον αθλητισμό, με έδρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και στο Κατάρ και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.