Skip to main content

Τι θα ζητήσει ο Ζέρβας από τη νέα κυβέρνηση - «Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης»

Συνεργάτες του δημάρχου έχουν ετοιμάσει για κάθε υπουργό έναν φάκελο, μέσα στον οποίο γίνεται αναλυτική περιγραφή των έργων και των εκκρεμοτήτων στη Θεσσαλονίκη

Επισκέψεις στα υπουργεία ετοιμάζει, για το επόμενο διάστημα, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, στόχος του οποίου είναι να ενημερωθούν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης και να προχωρήσουν όλα τα ανοιχτά θέματα της Θεσσαλονίκης.

Ήδη συνεργάτες του δημάρχου έχουν ετοιμάσει έναν φάκελο για κάθε υπουργό μέσα στον οποίο γίνεται αναλυτική περιγραφή των έργων και των εκκρεμοτήτων της αρμοδιότητάς τους. «Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου Ζέρβα, σημειώνοντας πως μέσα σε αυτούς τους φακέλους υπάρχουν θέματα απόλυτης προτεραιότητας για την πόλη.

Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ραντεβού, ωστόσο ο δήμαρχος αναμένεται να επισκεφθεί τουλάχιστον τέσσερις από τους νέους υπουργούς. Μεταξύ αυτών το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, καθώς τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και ο ΟΑΣΘ είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του δημάρχου. Επίσης, αυτό που αναμένεται να ζητήσει άμεσα ο δήμαρχος είναι ένα πλάνο διαχείρισης της κυκλοφορίας την περίοδο κατασκευής του FlyOver. Τα θέματα της Διεύθυνσης Τροχαίας και αύξησης του δυναμικού της, καθώς και της αστυνόμευσης, θα τεθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ των παραχωρήσεων ακινήτων από την ΕΤΑΔ στο υπουργείο Οικονομικών. Εκτιμάται ότι ο δήμαρχος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο υπουργείο Εσωτερικών, η ηγεσία του οποίου έχει αλλάξει. Αυτό πάντως που επισημαίνεται από το περιβάλλον του κ. Ζέρβα είναι ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει «στήριξη της πόλης και λύση στα προβλήματά της».  

Διαβάστε: Επικοινωνία Ζέρβα με τους Θεσσαλονικείς υπουργούς - Ζήτησε στενή συνεργασία

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος είχε ήδη επικοινωνία με τους Θεσσαλονικείς υπουργούς της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Ταχιάο, με τον οποίον το προηγούμενο διάστημα υπήρξε συνεργασία για το έργο της κατασκευής του μετρό αλλά και για να φύγουν οι λαμαρίνες γύρω από τα εργοτάξια, με τη νέα υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και με τον νέο υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο.