Skip to main content

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε τη δοκιμή πυραύλων Κρουζ στην Κίτρινη Θάλασσα

Οι πρώτες δοκιμές πυραύλων Κρουζ της Βόρειας Κορέας με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2021

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη δοκιμή ενός νέου στρατηγικού πυραύλου Κρουζ, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι KCNA, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές σχετικές καταγγελίες του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο όρος «στρατηγικός» συνήθως χρησιμοποιείται για οπλικά συστήματα που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Ο πύραυλος «Pulhwasal-3-31» βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο ανάπτυξης και η δοκιμαστική εκτόξευση δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια των γειτονικών χωρών, σχολίασε το KCNA, προσθέτοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με την κατάσταση στην περιοχή σήμερα. Τέλος, ανέφερε ότι η δοκιμή έγινε στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων της χώρας.

Χθες Τετάρτη, στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας κατήγγειλαν ότι ο Βορράς είχε εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ προς τη θάλασσα από τις δυτικές ακτές της χώρας, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας Σιν Γουόν-σικ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή σαν σοβαρή απειλή για τη Σεούλ.

Οι πρώτες δοκιμές πυραύλων Κρουζ της Βόρειας Κορέας με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας γενικά δεν γεννούν τόσες ανησυχίες όσο η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων γιατί δεν απαγορεύονται ρητά από κανένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εντούτοις, αναλυτές επισημαίνουν ότι οι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς για χερσαίες επιθέσεις δεν αποτελούν μικρότερη απειλή σε σχέση με τους βαλλιστικούς και αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή αναβάθμιση για τις δυνατότητες του οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: ERTNEWS