Skip to main content

Η Δ. Χαραλαμπίδου υποψήφια περιφερειάρχης με την ΛΑΕ

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου θα είναι εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια, επικεφαλής παράταξης η οποία θα στηρίζεται από την ΛΑΕ.

Το 2014 η Δέσποινα Χαλαραμπίδου ήταν η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όντας βουλευτίνα, τότε, ετέθη επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» η οποία έλαβε 11,74%, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Γιάννη Ιωαννίδη, εκλέγοντας τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους.

Το θυελλώδες καλοκαίρι του 2015 η κα. Χαραλαμπίδου ήταν μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν την Λαϊκή Ενότητα. Ωστόσο, η περιφερειακή παράταξη, παρά τους πολιτικούς κλειδωνισμούς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ, κατάφερε να φτάσει στο τέλος της διαδρομής της διατηρώντας την ενότητά της παρότι οι δύο από τους τέσσερις συμβούλους, οι Θανάσης Χειμώνας και Λάζαρος Τόσκας, παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την κα Χαραλαμπίδου και τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο οι οποίοι αποχώρησαν.

Πέντε χρόνια μετά, στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, η κα Χαραλαμπίδου θα είναι εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια, επικεφαλής παράταξης η οποία θα στηρίζεται από την ΛΑΕ. Αυτή τη φορά δεν θα είναι βεβαίως μαζί της οι κ. Χειμώνας και Τόσκας, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος ο οποίος ανήκει στην ΚΟΕ, δήλωσε στην Voria.gr ότι η οργάνωση θα αποφασίσει για το τι θα γίνει με την Περιφέρεια, τόνισε δε, παράλληλα, πως «αν είναι να κατέβω ξανά, θα κατέβω με τη Δέσποινα».

Σε περίπτωση κατά την οποία, μαζί με τις περιφερειακές εκλογές, γίνουν και οι βουλευτικές, η κα Χαραλαμπίδου θα είναι υποψήφια και για τη Βουλή, καθώς δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

Όσον αφορά τον δήμο Θεσσαλονίκης η ΛΑΕ θα λάβει τις αποφάσεις της το επόμενο διάστημα. Την περίοδο αυτή συμμετέχει σε μια διαβούλευση με άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σε μια προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων για κοινή κάθοδο στον κεντρικό δήμο. Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν η προσπάθεια αυτή θα καρποφορήσει.

Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται η ΛΑΕ να κατέλθει αυτόνομη και στον δήμο Θεσσαλονίκης.