Skip to main content

Η Dalida στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μία μουσικοθεατρική παράσταση για τη ζωή και την καριέρα της Dalida

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έρχεται η μουσικοθεατρική παράσταση «Dalida-Τραγουδώντας μέχρι το τέλος» το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 20.30 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.

Η παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό, αποτελεί μια συναρπαστική αφήγηση της ζωής και της καριέρας της Dalida, μιας μοναδικής προσωπικότητας που άφησε το σημάδι της στη γαλλική, αλλά και την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Η Dalida ήταν μια μυθική ντίβα, μια μοναδική περφόρμερ, μια συγκλονιστική ερμηνεύτρια, ο ορισμός της femme fatale, μια επιτυχημένη, αισθησιακή και φωτεινή προσωπικότητα. Από την άλλη, η Yolanda Christina Gigliotti ήταν μια γυναίκα τραυματισμένη, σκοτεινή, μοναχική, που κινήθηκε σε όλη της τη ζωή από το φως στο σκοτάδι και έζησε μέσα στις τραγικές αντιφάσεις της.

Η Ελληνογαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Εύα Κοτανίδη συστήνει ξανά στο κοινό την εμβληματική ερμηνεύτρια που πούλησε εκατομμύρια δίσκους τραγουδώντας σε πάνω από 7 γλώσσες, που έκανε εκατομμύρια κόσμου να τη λατρέψουν ανά την υφήλιο και άφησε έντονο το στίγμα της στη chanson française, αλλά και την pop διεθνή σκηνή της εποχής.

Κείμενα: Εύα Κοτανίδη με τη συμβολή της Ευσταθίας Ματζούφα,
Σκηνοθεσία: Νεκταρία Γιαννουδάκη
Τραγούδι- Ηθοποιός: Εύα Κοτανίδη
Πιάνο: Παντελής Μπενετάτος

Βοηθός Σκηνοθέτη Χριστιάννα Μαριόλη
Βοηθός Σκηνοθέτη Πάνος Κούλης
Κείμενα Εύα Κοτανίδη με τη συμβολή της Ευσταθίας Μαντζούφα
Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος Βασιλική Σύρμα
Χορογράφος Άννα Αθανασιάδη
Φωτισμοί Μελίνα Μάσχα
Video παράστασης Κλεοπάτρα Κοραή
Μουσική επιμέλεια Νίκος Ασημάκης Music Art Lab