Skip to main content

Οι Δημήτρηδες κέρασαν... νίκη (2-0) του ΠΑΟΚ στον Βόλο (video)

Με σκόρερ τους δύο εορτάζοντες, Λημνιό και Πέλκα, ο νταμπλούχος έσπασε ρεκόρ φτάνοντας τους 21 σερί αγώνες χωρίς ήττα μακριά από την έδρα του.

Την 3η του σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 0-2 του ΝΠΣ Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 8η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος με 20 βαθμούς, 1 περισσότερο από τον Ολυμπιακό (υποδέχεται αύριο την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης») ενώ αντίθετα οι νεοφώτιστοι παρέμειναν στην 7η θέση με 9 πόντους.

Σημειώνεται πως την επόμενη αγωνιστική, ο νταμπλούχος Ελλάδος θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο γήπεδο της Τούμπας.

Την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, δεν θα μπορούσε να μην γίνει… κουμάντο στο παιχνίδι από τους εορτάζοντες, Λημνιό, Γιαννούλη και Πέλκα. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ του νταμπλούχου από τον Δημήτρη Λημνιό ενώ ο τελευταίος κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ήρθε το δεύτερο τέρμα με σκόρερ την αλλαγή του Άμπελ Φερέιρα, Δημήτρη Πέλκα!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «ασπρόμαυροι» έκαναν ρεκόρ στο Πανθεσσαλικό καθώς έφτασαν τους 21 σερί αγώνες χωρίς ήττα μακριά από την Τούμπα, σπάζοντας το προηγούμενο (20) που κρατούσε από τα τέλη του 1975 ως τις αρχές του 1977 και το οποίο είχαν ισοφαρίσει πριν από δύο αγωνιστικές στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν το εκπληκτικό τους ρεκόρ που μετρά 43 διαδοχικά παιχνίδια δίχως ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

O ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 4’ όταν ο Μάτος έφυγε από τα δεξιά, σέντραρε με στόχο τον Μπίσεσβαρ που έπιασε κεφαλιά αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε τη μπάλα. Μάλιστα στο 16’ ο τερματοφύλακας του Βόλου σταμάτησε ξανά τον Μπίσεσβαρ καθώς ο Μίσιτς αυτή τη φορά από τα δεξιά έβγαλε σέντρα και ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός όντας αφύλακτος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Γκαραβέλης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το συγκρότημα του Χουάν Φερνάντο είχε τη δική του καλή στιγμή στο 20’ όταν ο Φεράρι από τα αριστερά έβγαλε για τον Τόρες που ήταν στα δεξιά και ο Αργεντινός σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Τελικά ο νταμπλούχος κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό στο 29’ καθώς ο Στοχ βρήκε με ωραίο τακουνάκι τον Γιαννούλη και ο τελευταίος σέντραρε από τα αριστερά προς το κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων με τον Λημνιό να πετάγεται καρφώνοντας τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης έπεσε λίγο ο ρυθμός με τους Θεσσαλονικείς ωστόσο να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλούν σοβαρά στο 61’ όταν ο Μπίσεσβαρ άδειασε με εντυπωσιακή ντρίμπλα τον Τσίκα και τσίμπησε τη μπάλα όμως ο Γκαραβέλης απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η πίεση των φιλοξενουμένων απέδωσε καρπούς καθώς στο 71’ κέρδισαν πέναλτι μετά από σύγκρουση του Δημόπουλου με τον Λημνιό και ο Πέλκας ανέλαβε να την εκτέλεση στέλνοντας α λα Πανένκα τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη για να διαμορφώσει το 0-2.

Τέλος, οι νεοφώτιστοι απείλησαν για μια τελευταία φορά στο ματς και συγκεκριμένα στο 76’ με τον Φεράρι να σεντράρει από τα αριστερά, τον Μάντζη να πιάνει κεφαλιά στο κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας και τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΝΠΣ Βόλος (Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος, Φεράρι, Μαξ Αγκούστο, Τσοκάνης, Τόρες, Ατιάτ (54’ Μάντζης), Ζοάο Ράφαελ, Γέντρισεκ.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός (82’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Στοχ (64’ Πέλκας), Σβιντέρσκι (75’ Ακπόμ).

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα