Skip to main content

Η δυναμική είσοδος Κιλτίδη στις εκλογές και η υποψηφιότητα του Βασίλη Καρρά στον δήμο Θερμαϊκού

Η νέα προσθήκη στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης και οι εξορμήσεις που άρχισαν.

-Με σύνθημα "Για το Κιλκίς και τους Ανθρώπους του", ένας από τους "πρυτάνεις" της πολιτικής, ο Κώστας Κιλτίδης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιλκίς. Ο κ. Κιλτίδης, που συμμετείχε και στις εκλογές του 2019, επανακάμπτει δυναμικά, καθώς έκρινε ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να δώσει ξανά τη μάχη της εκλογής του στη Βουλή, αλλά κυρίως τη μάχη για την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς είναι από τα στελέχη που έχουν πρόσβαση στο λαϊκό δεξιό ακροατήριο και μπορεί να συγκρατήσει ψήφους προς τα δεξιά της ΝΔ. Ως έμπειρος πολιτικός, με σημαντική θητεία στη Βουλή, θα διεκδικήσει με αξιώσεις την εκλογή του, βάζοντας πολύ δύσκολα στους υπόλοιπους διεκδικητές. Άλλωστε, στο Κιλκίς η μάχη και το 2019 ήταν αμφίρροπη σε επίπεδο σταυρού, καθώς η διαφορά πρώτου και δεύτερου ήταν περίπου χίλιες ψήφοι. Υπό προϋποθέσεις η ΝΔ μπορεί να προσδοκά φέτος και δεύτερη έδρα στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, στις δεύτερες εκλογές εάν υπάρξουν, παρότι δύσκολο. Ο κ. Κιλτίδης εγγράφηκε στη ΝΔ το μακρινό 1978, διατέλεσε βουλευτής με τη ΝΔ από το 2000 έως το 2012 και διατέλεσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την περίοδο 2007 – 2009. Το 2010 αποχώρησε από τη ΝΔ για να επιστρέψει το 2015. Ήδη ανακοίνωσε για την ερχόμενη Κυριακή την πρώτη προεκλογική εκδήλωσή του, στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς, με τίτλο "Όλοι μαζί για την Παράταξη και το Κιλκίς". Στην εκδήλωση που θα αρχίσει στις 12.00' το μεσημέρι, ο κ. Κιλτίδης θα αναλύσει γιατί θα είναι υποψήφιος και γιατί με τη Νέα Δημοκρατία...

-Με Βασίλη Καρρά στο ψηφοδέλτιό του ο Γιώργος Τσαμασλής στις εκλογές του Οκτωβρίου, στον δήμο Θερμαϊκού. Ο γνωστός τραγουδιστής, που και στο παρελθόν βολιδοσκοπήθηκε, αλλά απέφυγε την εμπλοκή του στα κοινά, συμφώνησε με τον δήμαρχο Θερμαϊκού να ενισχύσει την προσπάθειά του για επανεκλογή, συμμετέχοντας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο κ. Τσαμασλής στο Facebook, τονίζοντας: "Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά, αγαπημένο τραγουδιστή όλων των Ελλήνων, συζητάμε για τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμμετοχής του στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό μας. Και ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης σχεδιάζει τον προεκλογικό αγώνα! Συνεχίζουμε όλοι μαζί, με συνέπεια, αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα".

Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί ήδη περιοδείες με υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας σε δήμους και συναντήσεις με τοπικά στελέχη του κόμματος, παρουσιάζοντας την ατζέντα της Θεσσαλονίκης. Ομιλητές είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, διαφορετικοί κάθε φορά, για να τηρηθούν οι ισορροπίες. Ήδη επισκέφτηκαν Καλαμαριά και Αμπελόκηπους και προγραμματίζουν συνάντηση με στελέχη στην Τούμπα, αλλά και κεντρική εκδήλωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στις 5 Απριλίου, παρουσία όλων των υποψηφίων βουλευτών, με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Χάρη Καστανίδη, Γιάννη Μαγκριώτη και Αντώνη Σαουλίδη. Στους υποψήφιους βουλευτές ακούγεται ότι θα προστεθεί και η Έλλη – Μαγδαληνή Μανωλά, η οποία συμμετείχε και στις εκλογές του 2019.