Skip to main content

Η ΕΔΕ του δήμου «βγάζει λάδι» Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της υπεξαίρεσης σε δεύτερο βαθμό κατέθεσε σήμερα η νομικός - υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε την ΕΔΕ για λογαριασμό τ

του Μάρκου Γεωργίου

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της υπεξαίρεσης σε δεύτερο βαθμό κατέθεσε σήμερα η νομικός - υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε την ΕΔΕ για λογαριασμό της διοίκησης Μπουτάρη .

Όπως είπε κατά την κατάθεσή της, «δεν διαπίστωσε ποινικές ευθύνες ούτε από αμέλεια παρά μόνο πειθαρχικές». Σύμφωνα με την ίδια, γινόντουσαν έλεγχοι κατά ένα ή δυο μήνες αλλά όχι ουσιαστικοί έλεγχοι. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπήρχε μια προχειρότητα και οι έλεγχοι που γινόταν, ήταν επιφανειακοί».

Εκτίμησε ότι «δεν είχε ευθύνες η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και πως ο Σαξώνης έκλεβε από μόνος του». «Ο Σαξώνης εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του συστήματος εκτός δήμου. Αν τα ταμεία έκαναν έγγραφο ότι δεν έπαιρναν τα χρήματα θα είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση» ανέφερε. Όπως επίσης τόνισε, «δεν άκουσε από κανένα κατά τη διάρκεια του ελέγχου  ότι είχε συμμετοχή στην υπεξαίρεση ο Παπαγεωργόπουλος και ο Λεμούσιας».

Το πόρισμα της ΕΔΕ δεν είχε κατατεθεί στο πρώτο δικαστήριο.