Skip to main content

Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, τονίζει ο Βενιζέλος

Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, δεν θα κλονίσει την αξιοπιστία των ομολόγων της και δεν θα οδηγηθεί σε παύση πληρωμών, διαβεβαιώνει ο υπουργός Άμυνας.
 «Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, δεν θα οδηγηθεί σε παύση πληρωμών, δεν θα κλονίσει την αξιοπιστία των ομολόγων της, δεν θα θίξει τη σταθερότητα του τραπεζικού της συστήματος», διαβεβαιώνει, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος, δε, στην προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, επαναλαμβάνει πως «θα γίνει το καλύτερο για τη χώρα, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί, λόγω των κακών δημοσιονομικών επιδόσεων και των γνωστών διαρθρωτικών προβλημάτων, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, που ήρθαν ετεροχρονισμένες στη χώρα μας».

Ο υπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος, βλέπει «φως στο τούνελ», αρκεί -όπως τονίζει- να υπάρχουν «λίγα και πολύ προσεκτικά λόγια, ψυχραιμία, αισιοδοξία και κυρίως δουλειά», ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι, ήδη από το τέλος του 2010, θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, κι ας είναι ο ορίζοντάς του τριετής.

Αναφερόμενος στη μείωση του δικομματισμού στην Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι «η σχέση κοινωνίας και πολιτικής έχει καταστεί εξαιρετικά έντονη και επισφαλής» και δεδομένου ότι «κρίνεται πλέον το κύρος της ίδιας της πολιτικής, έχει σημασία να πετύχουμε, ως χώρα, στη διαχείριση της οξείας δημοσιονομικής κρίσης, που αντιμετωπίζουμε».