Skip to main content

Η ΕΟΕ βραβεύει τους αθλητές – γονείς που εξασφάλισαν την Ολυμπιακή πρόκριση το 2023

Πρόκειται για αθλητές και τις αθλήτριες που είναι γονείς και εξασφάλισαν εντός του 2023, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

H Eπιτροπή Ισότητας Φύλων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής διοργανώνει εκδήλωση για την Απονομή Επιδόματος στους αθλητές και τις αθλήτριες που είναι γονείς και εξασφάλισαν εντός του 2023, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Στην Τελετή που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ θα γίνει και η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης της Επιτροπής Ισότητας Φύλων της ΕΟΕ καθώς και του έργου Erasmus + GAMES.

Η απονομή του επιδόματος θα γίνει στους αθλητές:

Κριστιάν Γκολομέεβ, Κολύμβηση

Ευθύμιος Μίτας, Σκοποβολή

Λευτέρης Πετρούνιας, Γυμναστική

Γιάννης Φουντούλης, Υδατοσφαίριση

Στην Τελετή θα παραστούν και θα απευθυνθούν χαιρετισμό: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Σπύρος Καπράλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννης Βρούτσης, η Γενική Γραμματέα Ισότητας Ζέφη Δημαδάμα και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας ΕΟΕ Βασιλική Μιλλούση.

Το ευρωπαϊκό έργο GAMES – Guidance to Achieve More Equal Leadership in Sport,  υλοποιείται από την Επιτροπή Ισότητας Φύλων της Ε.Ο.Ε. σε συνεργασία με άλλες επτά Ολυμπιακές Επιτροπές και εμπειρογνώμονες σε θέματα φύλου, υπό τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η διάρκεια του έργου είναι από τον Aπρίλιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2024 και στόχος του GAMES είναι να βελτιώσει το επίπεδο της ισότητας των φύλων στις θέσεις ηγεσίας και λήψης αποφάσεων, στο εσωτερικό των Ολυμπιακών Επιτροπών που συμμετέχουν στο έργο, ενισχύοντας την κατανόηση των υφιστάμενων πολιτισμικών φραγμών και προωθώντας διαρθρωτικές αλλαγές στη διακυβέρνησή τους.