Skip to main content

Η ίδρυση «κόμματος συλλαλητηρίων» δίνει επιχειρήματα στην κυβέρνηση

Η σημασία της αγοράς των βαλκανικών χωρών, η υπόσχεση του Ζάεφ στον Βούλγαρο πρωθυπουργό και τα φθηνά μαθήματα «μακεδονικών»

Ένας εκ των διοργανωτών των Συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό ανέφερε ότι ιδρύουν κόμμα και στις εκλογές δεν θα κατεβούν μόνοι τους αλλά θα γίνουν επαφές με άλλες πατριωτικές δυνάμεις.

Αναρωτήθηκε ότι επιβεβαιώνει την καταγγελία της κυβέρνησης, στην οποία δίνει επιχειρήματα να μιλά για επαγγελματίες πατριώτες, που σκοπό είχαν την είσοδο στην πολιτική; Ποιος τον εξουσιοδότησε να εκπροσωπεί τις εκατοντάδες χιλιάδες των συγκεντρωθέντων, και τα εκατομμύρια που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών;

Αναρωτήθηκε επίσης, τι θα λέει η Αριστερά, όταν το περίεργο αυτό το κόμμα πάρει μηδαμινά ποσοστά; Δεν θα υποστηρίζει, ότι ο λαός είναι θετικός στη Συμφωνία; Και εν πάση περιπτώσει, το κόμμα αυτό τι θα πράξει περισσότερο από ό,τι πράττουν οι Μακεδονικές Οργανώσεις Υφηλίου και η Ομοσπονδία Μακεδονικών Πολιτιστικών Σωματείων; Ας το ξανασκεφθούν, επειδή μάλλον θα βλάψουν τον αγώνα των Ελλήνων πατριωτών.

Σημαντική για την επενδυτική παρουσία και τον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων παραμένει η αγορά των βαλκανικών χωρών, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις παρουσιάσεις που έκαναν στη Θεσσαλονίκη στελέχη των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) των ελληνικών πρεσβειών στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την πΓΔΜ.

Με κόστος 10 ευρώ την ώρα, Σλάβος φιλόλογος διατίθεται να μας μάθει… μακεδονικά. Κύριε Κοτζιά μου, είναι πολλά τα 10 ευρώ. Δεν μεσολαβείτε να κατέβει η τιμή, ώστε σαν Νοτιομακεδόνας να μάθω την μακεδονική που μιλούν οι Σλάβοι των Σκοπίων; Κάντε κάτι, για να μάθω τι γλώσσα μιλούσε ο Μεγαλέξανδρος.

Κατά την επίσκεψή του στη Σόφια, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, υποσχέθηκε στον Βούλγαρο πρωθυπουργό να εκπληρώσει το αίτημα για την ανέγερση μνημείου στον τόπο θανάτου, του Βούλγαρου συνταγματάρχη Κωνσταντίν Καβαρνάλιεφ, ο οποίος έχασε τη ζωή του πολεμώντας κατά του ελληνικού στρατού στη Μάχη της Δοϊράνης στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο.

«Αν και είναι ξένος αξιωματικός που πέθανε μαχόμενος εναντίον ενός άλλου ξένου στρατού που εισέβαλε στα μακεδονικά εδάφη, η κυβέρνηση της "Μακεδονίας" σκοπεύει να εφαρμόσει τη Συνθήκη Φιλίας με τη Βουλγαρία και να ανεγείρει μνημείο».

Ο ξένος στρατός που εισέβαλε σε μακεδονικά εδάφη, όπως λέει ο Σλάβος πρωθυπουργός, είναι ο Ελληνικός που απελευθέρωσε τις ελληνικές πόλεις Μοναστήρι, Κρούσοβο, Στρώμνιτσα, αλλά ο Βενιζέλος τις έδωσε στους Σέρβους. Εξακολουθείς κύριε Κοτζιά μου να είσαι υπερήφανος γι’ αυτό που υπέγραψες; Μήπως πρέπει να το ξανασκεφθείς; Λένε ότι ο καλύτερος τόπος για μετάνοια είναι το Άγιον Όρος. Τι λες;

Ανεπιθύμητος χαρακτηρίστηκε από τις ελληνικές Αρχές στην ελληνο-αλβανική μεθόριο ο ιδιοκτήτης της ραδιοτηλεόρασης Άλπο του Αργυρόκαστρου, Αριστοτέλης Πέτρο. Στο έγγραφο της άρνησης εισόδου στην Ελλάδα οι ελληνικές συνοριακές Αρχές δεν εξηγούν το λόγο της απόφασης αυτής. Για το θέμα η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητείται «να δημοσιοποιηθεί ο λόγος της απόφασης αυτής που σχετίζεται με ένα από τα σημαντικότερα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης στη νότια περιοχή της χώρας».

Οι… ευαίσθητοι Αλβανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι υποστηρίζουν έναν εξωμότη που μισεί την Ελλάδα, ρώτησαν τις αλβανικές Αρχές ποιοι ήταν οι λόγοι των αποφάσεων που δεν επιτρέπουν την είσοδο Ελλήνων στην Αλβανία, μετά την δολοφονία του Κατσίφα;