Skip to main content

Η Eurobank βράβευσε 165 πρωτοετείς φοιτητές της βόρειας Ελλάδας

Χρηματικό έπαθλο 800 ευρώ έκαστος έλαβαν από τη Eurobank οι φοιτητές που αρίστευσαν στις περσινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Συνολικά 165 πρωτοετείς φοιτητές, που ως μαθητές αρίστευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις βράβευσε απόψε η Eurobank, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την 16η συνεχή χρονιά που η Eurobank «τρέχει» το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία», το μακροβιότερο του ομίλου, ο οποίος εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Συνολικά βραβεύθηκαν 154 μαθητές που έπιασαν πάνω από 18.000 μόρια, από σχολεία των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης. Βραβεύθηκαν, επιπλέον, 11 αριστούχοι μαθητές Λυκείων της νησιωτικής χώρας, που σήμερα σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, με ειδική πλακέτα βραβεύτηκαν Λύκεια του κάθε νομού, οι μαθητές των οποίων πρώτευσαν συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για το Γενικό Λύκειο νέων Μουδανιών, το 3ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης, το ΓΕΛ Μίκρας, το 1ο ΓΕΛ Δράμας, το ΕΠΑΛ Νιγρίτας, το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, το Γενικό Λύκειο Διδυμότειχου, το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής και το 5ο ΓΕΛ Καβάλας.

«Από το 2003 βρισκόμαστε δίπλα στους άριστους μαθητές, επιβραβεύουμε τις προσπάθειές τους και τους στηρίζουμε στα πρώτα τους βήματα ως ακαδημαϊκοί πολίτες», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου.

Όπως είπε, η επιβράβευση της αριστείας είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας και αποτελεί για τη Eurobank πρωταρχικής σημασίας η στήριξη της νέας γενιάς που προοδεύει. «Καμία κοινωνία δεν έχει μέλλον αν δεν στηρίξει τους νέους που παλεύουν σε ένα απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον και είναι αυτοί που θα βγάλουν τη χώρα από τα δύσκολα», υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επεσήμανε πως ο θεσμός των βραβείων της Eurobank «αναγνωρίζει τη σημασία της αριστείας που σήμερα κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε, αλλά και τις θυσίες των γονιών για τα παιδιά τους». Έδωσε, ακόμη, συμβουλή στους νέους φοιτητές να ειδικευθούν στον κλάδο τους, σημειώνοντας πως «επιτυχημένος σήμερα είναι εκείνος που εξειδικεύεται στο αντικείμενο που αγαπά, όσοι το κάνουν αυτό δύσκολα μένουν στην ανεργία». Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη αναστολής του φαινομένου του brain drain, σημειώνοντας πως η Eurobank αποδεικνύει ότι ξέρει πώς να ανοίγει δρόμους για τους νέους.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, είπε πως η Eurobank επιστρέφει αυτό που αξίζει στην κοινωνία και έστειλε το μήνυμα ότι η αριστεία δεν είναι ρετσινιά. Κάλεσε ακόμη τους αριστούχους νέους να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα αρνητικά ακούν για το μέλλον της χώρας και να συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά.

Το πρόγραμμα της Eurobank «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» απευθύνεται στους αποφοίτους που καταφέρνουν να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. Από το 2003 που ξεκίνησε έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.