Skip to main content

Τα ελληνικά κονδύλια στα Σκόπια και ο τουρκικός εκβιασμός για το ΝΑΤΟ

Τα εκατομμύρια που θα δώσει η πτωχευμένη Ελλάδα στα Σκόπια και η «σιγουριά» Αποστολάκη για τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Ο Ζάεφ, μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Γευγελή, ανέφερε ότι «από την Ελλάδα διατίθενται 80-90 περίπου εκατ. ευρώ για την "Βόρεια Μακεδονία", ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα μέχρι το 2005 (σ.σ. μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, και το οποίο τώρα θα επαναλειτουργήσει, και πάνω σ' αυτό εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών».

Η πτωχευμένη Ελλάδα δίνει 80-90 εκατ. ευρώ στα Σκόπια, και 110-120 σε άλλες βαλκανικές χώρες. Είμαστε ανοιχτοχέρηδες, με χρήματα που κατακρατά η κυβέρνηση από τους επιχειρηματίες, επειδή θέλει σοβιετικές κολεκτίβες.

Επρόκειτο να δώσουμε 20 εκατ. πριν από 11 χρόνια, για ολοκλήρωση της κατασκευής του Διαδρόμου 10 που περνά από τα Σκόπια, αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα αρνήθηκε επειδή οι Σλάβοι των Σκοπίων είχαν ονοματίσει την οδό σε Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γιατί τώρα δεν τίθεται κάποιος όρος, που τα χρήματα είναι περισσότερα, και είναι από αυτά που ακόμη δανειζόμαστε;

Είναι η πέμπτη φορά που ο Αργεντινός Πάπας πλένει τα πόδια χριστιανών και μη, σε μια τελετή που αναπαριστά την πράξη του Ιησού τη νύχτα πριν από τη Σταύρωσή του. Πρόκειται για συμβολική κίνηση που υποδηλοί ταπεινοφροσύνη. Όμως, η προέλευση της πράξης έχει διαφορετική ερμηνεία.

Ήταν απαραίτητη προϋπόθεση στους αρχαίους Έλληνες το πλύσιμο των ποδιών, από τους υπηρέτες, για να παρευρεθούν σε δείπνο, επειδή έτρωγαν ξαπλωμένοι σε ανάκλιντρα, και τα πόδια του ενός ακουμπούσαν στο κεφάλι του άλλου. Με το χώμα και τις λάσπες στους δρόμους, και με τα πόδια ξυπόλητα στα σανδάλια, είναι προφανές ότι με βρόμικα πόδια στη μύτη του άλλου, δείπνο δεν μπορούσε να γίνει.

«Οι διεκδικήσεις της παραμένουν στο ακέραιο και αυτό έχει να κάνει με λόγους εσωτερικής πολιτικής λόγω της παρουσίας ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευ. Αποστολάκης για την Τουρκία. Μόνος τα σκέφτεται ή του τα λένε άλλοι; Τα Ίμια, το γκριζάρισμα του Αιγαίου, η απομάκρυνση της ΕΝΙ από την κυπριακή ΑΟΖ έγιναν για εσωτερικούς λόγους από την Τουρκία;

Απαντώντας και σε ερώτηση εάν φοβάται θερμό επεισόδιο έστω από ατύχημα ο Ευ. Αποστολάκης δήλωσε μονολεκτικά "όχι". Άλλα έλεγε προ μηνός: «… τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα» [Το Βήμα, 4.3.2019].

Αν αυτό δεν είναι η χονδροειδέστερη παραπλάνηση του λαού, τι είναι; Από πρωθυπουργικά χείλη, αλλά και επιλέκτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζεται: «Δεν έχουμε το άγχος της μείωσης του αφορολόγητου, εγγυόμαστε ότι δεν θα μειωθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Η μείωση του αφορολόγητου έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα ισχύσει από τον επόμενο χρόνο. Ο Τσίπρας και οι λοιποί δεν θα είναι στην κυβέρνηση, και εγγυώνται για μια απόφαση δική τους που δυστυχώς θα κληθούν να υλοποιήσουν άλλοι. Και θα βγουν τότε να διαμαρτύρονται για το δικό τους έργο. Αυτή είναι "αδιάφθορη Αριστερά".

Ασφυκτικές πιέσεις στα Σκόπια για την έκδοση γκιουλενιστών ασκεί η Άγκυρα, μη διστάζοντας να απειλήσει με καθυστέρηση της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα πετυχαίνει πάντα αυτό που επιδιώκει, και η Ελλάδα υλοποιεί πάντα αυτό που επιδιώκουν οι άλλοι.